حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در آغاز درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به پیشنهاد اخیر آمریکا درباره مذاکره با ایران واکنش نشان داد.
وی با بیان این که اخیرا آمریکایی های جنایتکار اصرار به تحریم ها و فشارها دارند و از آن سو پیشنهاد مذاکره می دهند، تصریح کرد: به نظر من بسیاری از دولتمردان آمریکا احمق هستند؛ از سویی فشار می آورند و از سویی دیگر پیشنهاد سازش و مذاکره می دهند، در حالی که هیچ عاقلی چنین کاری را نمی کند.
این مرجع تقلید یادآورشد: ما نمی گوییم مذاکره می شود یا نمی شود، اما به جای این که فشارها را کم کنند و بعد پیشنهاد مذاکره بدهند، بر فشارهای خود می افزایند و پیشنهاد مذاکره هم می دهند، کدام عقل این را می پذیرد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی تاکید کرد: اینها تا بر سر عقل نیایند نمی توانند حقوق حقه مردم ایران و کشورهای دیگر را بدهند و نمی گذارند دنیا آرام باشد؛ تا این حماقت در آنها هست نا آرامی نیز در دنیا وجود خواهد داشت.
وی در ادامه بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش از سوی مسؤولان تاکید و تصریح کرد: ما در جبهه داخل نیاز به اتحاد و قدرت داریم، رهبر بزرگوار انقلاب نیز بر ضرورت حفظ وحدت و آرامش سفارش و تاکید کردند اما نمی دانم برخی مسؤولان چرا هر روز حرف تازه و تنش زایی می زنند؟ چرا نمی خواهند فضای کشورآرام باشد.
این مرجع تقلید خطاب به این دسته از مسؤولان خاطرنشان کرد: اجازه دهید فضا آرام باشد، در مقابل دشمنان منسجم و متحد شویم؛ متاسفانه تا می خواهد فضا آرام شود عده ای از مسؤولان بدون دلیل و مقدمه حرف های یی می زنند که به نفع کشور و مملکت نیست.
وی تاکید کرد: بیاید مدتی حرف های تنش زا را کنار بگذارید، آن طرف خاموش شده و سکوت کرده این طرف هم خاموش شود چراکه نتیجه آن عاید همگان می شود؛ امیدواریم خداوند به همه ما عقل کافی و موقع شناسی لازم عطا کند.
بابا تصادف دوست دارد ؟ reza ravan 

تابناک: مدتی است که وضعیت اقتصادی کشور متلاطم شده است و از یک سال و نیم پیش تاکنون هر چند وقت یکبار شاهد نابسامانی در یکی از بازار های اقتصادی کشور هستیم . ریشه این تلاطم های اقتصادی چیست؟ برخی آن را ناشی از نقدینگی و برخی دیگر آن را ناشی از سیاست های پولی و مالی کشور می دانند و برخی هر دو و برخی دیگر به دلیل سوء مدیریت. مهمترین عامل بروز این نابسامانی ها چیست؟
فتحی پور: نقدینگی موجود در کشور نسبت به 5 سال گذشته از 70 هزار میلیارد تومان به 385 هزار میلیارد تومان رسیده است. سیاست گذاری بانک مرکزی در این مدت ضعیف بوده است. بانک مرکزی باید استقلال داشته باشد و خودش تصمیم گیرنده باشد. کمیته های ارزی بانک مرکزی نباید از بین می رفت و تمام سیاست گذاری های ارزی و ریالی باید در بانک مرکزی انجام می شد. نه اینکه بانک مرکزی دستوری عمل کند. مردم به مسئولین بی اعتماد شده اند. وقتی مسئولی صحبتی می کند و فردا این وعده محقق نمی شود باعث بی اعتمادی مردم می شود و مردم هم به سمت خرید و فروش ارز و سکه می روند. متاسفانه در اقتصاد اگر مشکلی را در دو سه روز اول علاج کردیم، می توان مشکل را برطرف کرد اما اگر مدتی از آن بگذرد به سادگی قابل علاج نیست.
از طرف دیگر به یکباره شاهد کاهش سود سپرده های بانکی بودیم. کاهش سود سپرده های بانکی مردم را ترغیب کرد که سپرده های خود را از بانک ها خارج کنند و به خرید ارز و سکه روی بیاورند. با این اقدامات نقدینگی در جامعه بیشتر شد. سود سپرده بانکی باید متناسب با تورم باشد که این کار اتفاق نیافتاد. باید بپذیریم که اقتصاد یک علم است. اقتصاد را نمی توان دستوری اداره کرد. تیم اقتصادی بانک مرکزی و دولت چه کسانی هستند؟ مشاوران اقتصادی این دولت چه کسانی هستند؟ باید به مردم پاسخ دهند و علت ها را بیان کنند . تحریم ها از سال 59 تاکنون وجود داشته و حتی شرایطی بدتر از این را نیز داشته ایم چرا تا به حال چنین شرایطی در کشور به وجود نیامد.
بر اساس گزارش بانک مرکزی 19 میلیارد دلار ارز در دست مردم است. جای شگفتی و سوال است که چگونه این همه ارز در بین مردم توزیع شده است. چه کسی این ارز را به جامعه تزریق کرده است؟ آیا این اتفاق چیزی غیر از بی تدبیری بانک مرکزی می تواند باشد؟ باید این را پرسید، ارز دولتیای که در اختیار نهادهای و سازمانها و شرکت هایی از قبیل پتروشیمی ها قرار گرفته است، بازگشتی داشته است؟ پتروشیمی ها ارز دولتی می گیرند اما محصولات خود را با قیمت ارز آزاد می فروشند.
تابناک: یکی از راه حل هایی که اخیرا به آن روی آورده است تشکبل اتاق مبادلات ارزی است به نظر شما آیا این اتاق توانسته موفق عمل کند؟
فتحی پور: اتاق مبادلات ارزی و امثال آن اقداماتی من درآوردی است. در تمام دنیا مسئول سیاست گذاری های پولی و مالی بانک مرکزی است. بانک مرکزی باید کمیته های تخصیص ارز را تشکیل دهد و نظارت داشته باشد . امروز مردم به چشم سرمایه به ارز نگاه می کنند. این نحوه نگرش مردم به منابع ارزی کشور که ناشی از عدم ثبات قیمت ارز است باعث ایجاد مشکل در اقتصاد کشور شده است.
افراد متعددی هستند که ثبت سفارش های میلیاردی کرده اند اما بانک مرکزی به تعهدات خود عمل نکرده است. تمام صنوف تولیدی با مشکل مواجه شده اند و بی ثباتی دارد کشور را به نابودی می کشاند و اینها تنها به دلیلی بی تدبیری هاست. 3842 پرونده در ستاد مبادلات ارزی تشکیل شده است و تنها 230 میلیون دلار توانسته است جابجا کند و با این اوصاف ستاد مبادلات ارزی هم موجب تورم و گرانی شده است. ثبت سفارش ها باید بر اساس نیازها باشد. مگر می شود با زور بازار را کنترل کرد.
آقایان اولویت های تخصیص ارز را جابجا کرده اند. آقایان برای واردات آدامس ارز مبادله ای داده اند. مفسده ها هر روز بیشتر می شود. چه ضرورتی دارد که به کالاهای لوکس و غیرضروری ارز اختصاص داده شود؟ اگر بخواهیم ارزی بدهیم باید به کالاهای اساسی بدهیم. ما می خواستیم با دادن ارز مرجع به کالاهای اساسی بحث روانی بازار را کنترل کنیم اما از سوی دیگر رانت خواری شکل گرفته است.
طبق قانون برای کالاهای اساسی ارز 1226 تومانی داده می شود، اما واردکنندگان همین کالاها را به مردم با ارز 4000 تومانی تحویل میدهند. باید نظارت کنیم و قیمت ها کنترل شود و باید سیستم توزیع مناسبی در کشور ایجاد شود تا کالاها با قیمت واقعی به دست مردم برسد. مگر نمیخواهیم که در جنگ اقتصادی غرب بر علیه کشورمان اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم؟
تابناک: مشکلاتی که در صنعت فولاد وجود داشت منجر به اختلاس 3 هزار میلیاردی شد و اکنون مشکلاتی در صنعت پتروشیمی کشور به وجود آمده است و مواد مورد نیاز به دست تولید کنندگان نمی رسد. محصولات پتروشیمی با ارز دولتی تولید می شوند اما عمده آن صادر می شود در حالیکه تولید کنندگان داخلی به شدت نیازمند مواد اولیه هستند و یا به قیمت آزاد در بازار توزیع می شود و این موضوع سود هنگفتی را نصیب دلالان و سودجویان کرده است. کمیسیون اقتصادی مجلس چه اقداماتی را در این مورد انجام داده است تا ماجرایی مانند اختلاس 3 هزار میلیاردی رخ ندهد؟
فتحی پور: باید دید ارز در اختیار چه کسانی قرار می گیرد. ما از بانک مرکزی خواسته ایم که تراز تجاری خود را ارائه کند اما تا به حال چیزی به دست ما نرسیده است. در صورت عدم تمکین بانک مرکزی بر اساس ماده 223 آیین نامه موضوع را در صحن مجلس ارائه خواهیم داد و برای پیگیری قضایی به قوه قضائیه خواهیم فرستاد.
ارز به اندازه کافی داریم و هرکسی ادعایی خلاف این را کند دروغ می گوید. در حسابهای کشور در کشورهای مختلف ارز بسیار بالایی وجود دارد. در صندوق توسعه ملی نیز 40 میلیارد دلار وجود دارد. صندوق توسعه ملی برای روز مبادا است. بدتر از شرایط حاضر که نداریم باید تولید ملی را حمایت کنیم و همه در خدمت تولید باشیم. وضعیت صنایع کشور نابسامان است و باید جلوی نابودی آن گرفته شود.
تابناک: بنا بر گفته های رهبری تحریم ها تاثیری بر اقتصاد کشور نداشته است اما اقدامات دولت و دستگاههای دولتی نوعی خود تحریمی را بر صنعت کشور تحمیل کرده است؟
فتحی پور: برای تامین کالاهای اساسی ارز مرجع داده شده ولی همین کالاهایی که به قیمت ارز مرجع توسط شرکتهای وابسته به دولت خریداری شده است در یک فرآیندی مساله ساز حتی با قیمتی بالاتر از بازار به فروشندگان پرداخت شده است و این موضوع جای تعجب دارد. افرادی با عناوین مختلف برای واردات کالاهای اساسی ارز مرجع گرفته اند و همان کالاها را به قیمت آزاد به دولت فروخته اند. دولت باید اینگونه اقدامات را پاسخ دهد.
تابناک: وضعیت کنونی بازار از جمله بازار ارز و سکه خود معلول علتی است که ریشه اصلی وقوع نابسامانی اقتصادی در کشور شده است. بازار کشور پیش از این نیز دچار مشکلاتی شده است اما تا به حال به این صورت نبوده است که هر روز شوک های ناگهانی به بازار وارد شود. دلیل اینکه مردم تمایلی به سرمایه گذاری در تولید ندارند و بیشتر به بازار ارز و سکه روی آورده اند چیست؟
فتحی پور: دلیل اصلی ضعف مدیریت است. دلیل این است که نتوانستهایم سیاست گذاری درستی داشته باشیم. بازار کاذبی ایجاد شده است که اگر بتوانیم این بازار کاذب را جمع کنیم می توانیم جلوی افزایش بی رویه قیمت ارز و جلوی بازار کاذب ارز را بگیریم. تنها راه این است که کالاهای غیر ضروری را ثبت سفارش نکنیم و جلوی واردات آنها را بگیریم و برای واردات کالاهای اساسی ارزی با قیمت تثبیت شده تخصیص دهیم حال این قیمت تثبیت شده هر رقمی که میخواهد باشد. در چنین شرایطی چه کسی به دنبال خرید ارز خواهد رفت؟ در صورتی که مشوق هایی برای سپرده گذاری وجود داشته باشد مردم سرمایه های خود را در اختیار بانکها قرار خواهند داد. 19 میلیارد دلار را می توان جمع کرد اما برای این کار باید تدبیر داشت.
تابناک: آقای حسینی گفته بود که در یک ماه اول 100 میلیارد دلار تزرق خواهیم کرد که انجام نشد. برخی بر این عقیده اند که دولت خود نرخ ارز را بالا برده است و برخی تحریم ها را عامل افزایش نرخ ارز می دانند. چه عاملی باعث شد که در یکسال گذشته نرخ ارز به این شدت نوسان داشته باشد؟ و نتیجه آن تورمی است که در جامعه به وجود آمده است. چه کسی باید پاسخگو باشد؟ اتاق صنایع و معادن می گوید نمی تواند برخورد امنیتی داشته باشد و می گویند این نوع برخورد به نفع کسی نیست و به دنبال ثبات می گردند اما اقدامات بانک مرکزی نشان می دهد که بین حرف و عمل آقایان تناقض وجود دارد. از سویی می گویند به دنبال ثبات قیمت ارز هستند و می گویند با برپایی اتاق مبادلات ارزی به این هدف دست یافته اند اما در عمل شاهد نوسان در بازار هستیم. دلیل این تناقض گویی ها چیست؟
فتحی پور: 20 تا 30 درصد شرایط به وجود آمده به دلیل تحریم است و مابقی به دلیل بی تدبیری است. به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس این را می گویم که ما منابع لازم را داریم ولی بی تدبیری ها باعث بروز مشکلات شده است. اگر دولت می خواهد از طریق فروش ارز کسری بودجه اش را تامین کند کار اشتباهی است. باید برای خام فروشی عوارض سنگین گذاشته شود تا مواد اولیه به قیمت ارزان از کشور خارج نشود و به جای صادرات مواد خام به کار تولیدی بپردازیم. اگر از بخش تولید حمایت نشود مگر می توان صادرات غیر نفتی داشت؟ اگر تولید نباشد دولت نمی تواند مالیات و عوارض بگیرد و همچنان وابسته به نفت خواهیم بود. امروز همه باید از تولید ملی حمایت کنیم و در کنار آن مشکل اشتغال حل خواهد شد و هم ثبات اقتصادی خواهیم داشت.
از ابتدا ارز ارزان فروخته شد و دولت برای تامین کسری بودجه خود مجبور بود ارز ارزان بفروشد اما این کار خیانت است و همانند همان خام فروشی است. اگر تعادل قیمت ارز برقرار بود و قیمت ارز واقعی بود امروز به این مشکلات بر نمیخوردیم. باید تقاضا و عرضه مشخص شود. باید تقاضای واقعی را شناسایی کنیم و ببینیم چه مقدار می توانیم عرضه کنیم. چرا نباید جلوی نیروهای خاصی که در بازار ارز می فروشند گرفته شود. چه کسی این مقدار ارز را وارد بازار کرده است؟ بیشترین ارز در اختیار دولتی ها و شبه دولتی ها است یا بخش خصوصی؟
تابناک: مشکل این است که دولت زیر بار نمی رود و میگوید که از مابه التفاوت فروش ارز درآمدی کسب نکرده است.
فتحی پور: بیشترین درآمد ارزی کشور از محل فروش نفت است و مابقی صادرات غیرنفتی و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی. این حرف ها را به بچه بگوییم می خندد. پس این ارز کجا می رود ؟ مگر اشخاص دیگری ارز وارد می کنند و در بازار می فروشند؟
تابناک: بحثی در ستاد مبارزه با مفاسد اقفتصادی در مورد ورود 32 میلیارد دلاری که توسط بانک ها وارد بازار شده است وجود دارد و بانکهای عامل به هیچ وجه جوابگو نیستند. حتی برخی از این بانکها با فروش ارز در بازار از ورشکستگی فرار کرده اند.
فتحی پور: ما اطلاعاتی در این زمینه از بانک مرکزی خواسته ایم و منتظر پاسخ آن ها هستیم . حتی در مورد پاداش های میلیاردی و ... از بانک مرکزی توضیح خواسته ایم. باید شفاف عمل کرد. اگر بانک مرکزی نمی تواند نظارت کند مشکل ضعف مدیریت است و اقتصاد دستوری است. اقتصاد ما توانایی اداره بهتر کشور را دارد. با این وضعیت اگر مدیری کارآمد بیاید و بتواند مدیریت کند امکانش وجود دارد اما اینها نمی خواهند و شرایط را بدتر می کنند. اتاق مبادلات ارزی مشکلی را حل نکرد. از دلالان ارز تبعیت می کنند و نرخ فروش ارز را بر اساس تصمیم آنها تعیین می کنند. باید دولت قیمت را تعیین کند نه اینکه تابع دلالان و سوداگران باشد.
مجلس از بانک مرکزی تحقیق و تفحص خواهد کرد. در تحقیق و تفحص از بانک مرکزی باید تیم های کارشناسی و متخصصان اقتصادی حضور داشته باشند. تفحصی که لابی گری و سیاسی کاری باشد هم وقت مجلس را می گیرد و هم هزینه های بی جا و بی مورد در بر دارد . باید کار کارشناسی کرد و متخصصان بانکی و مالی حضور داشته باشند. این بار سیستمی پیش خواهیم رفت.
از همه انجمن های تخصصی هم دعوت خواهد شد. تحقیق و تفحص به معنای مچ گیری نیست ما به دنبال شفاف سازی هستیم . حساب و کتاب مملکت باید مشخص باشد. بانک مرکزی باید سامانه رهگیری تعریف کند. باید مشخص شود سرمایه های مملکت در کجا هزینه می شود.
تابناک: دولت در ابتدای سال قیمت تضمینی خرید گندم را 420 تومان تعیین کرد اما اکنون هر تن گندم را بالاتر از 1000 دلار می خرد. ادامه چنین روندی در سال تولید ملی ، که اغلب اقدامات درلت در جهتی خلاف این مسیر بود و ارزی که باید صرف تولید و حمایت از آن می شد برای تامین گندمی هزینه می شود که جند ماه پیش خوراک دام ها شده بود. این فرایند را چگونه ارزیابی می کنید؟
فتحی پور: اگر در ابتدا قیمت خرید تضمینی را 620 تومان قرار می دادیم امروز در 8 میلیون تن گندم 160میلیارد تومان تفاوت قیمت وجود داشت. اما امرزو برای واردات این مقدار گندم بالای 1500 میلیارد تومان برای کشور هزینه داشته است. آیا این بی تدبیری نیست؟ قیمت کنونی 550 تومان نیز نتیجه اش نابودی کشاورزی و ادامه همان راه گذشته است. اینکه چنین اقداماتی بی تدبیری است یا خیانت؟ باید مشخص شود. باید مقصران پاسخگو باشند. ما کسی را محاکمه نمی کنیم اما گزارشات خود را به دستگاه قضایی ارجاع خواهیم داد و مسئولان و دست اندرکاران در قبال اینگونه اقدامات باید پاسخگوی دادگاه باشند و آنجا تشخیص خواهند داد که این کارها خیانت و جنایت بوده است یا سهل انگاری و بی تدبیری.
تابناک: شما معتقد هستید که منابع لازم برای مدیریت بازار ارز را در اختیار داریم اما موضوعی که در این میان حائز اهمیت است تعیین اولویت هاست اما بانک مرکزی اولویت هایی همچون ارز دانشجویی را در نظر نگرفت و هر روز چیزی در این ارتباط گفته می شد. اگر به اندازه کافی ذخیره ارزی وجود داشته باشد نیازی به اولویت بندی وجود داشت؟
فتحی پور: ازر داریم اما تنها در راستای تولید. 10 میلیارد دلار برای مسافرت های خارجی از کشور خارج می شود 19 میلیارد دلار واردات قاچاق داشته ایم. 19 میلیارد در دست مردم است. اینها مبالغ کلانی است که در مسیری خلاف تولید است. اما باید جلوی این کارها راگرفت. برای تولید مشکل ارز نداریم اگر امروز 20میلیارد دلار به تولید ملی تزریق کنیم تولید جان تازه ای می گیرد و قیمتها نیز کاهش خواهد یافت و با رقابت تولید کنندگان کیفیت کالا ها نیز بالا خواهد رفت و بازار کاذب ارز نیز از بین خواهد رفت. اینکه ستاد مبادلات ارزی از بازار تبعیت کند به بازار کاذب کمک می شود. واحدهای تولیدی ظرفیت بالایی دارند اما بیشتر آنها در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.
تابناک: به عقیده شما تنها را ه برون رفت از شرایط موجود حمایت از تولید داخلی است، آیا در دولت اراده ای برای این مهم وجود دارد؟
فتحی پور: با این وضعیت اراده ای در دولت برای حمایت از تولید وجود ندارد. هر کدام از آقایان که می گوید از تولید حمایت می کند کذب محض است. وزارتخانه ها نیز دست روی دست گذاشته اند و حمایتی نمی شود. قرار بود از درامد هدفمندی ها سهمی به صنعت داده شود تا نوسازی کنند، اما این کار انجام نشد تا اینکه امروز تولید در وضعیت بدی قرار گرفته است. همه اینها شعار است، باید صادرات غیر نفتی را بیشتر کنیم باید تولید ملی را حمایت کنیم .
باید همه کارها را تعطیل کنیم و به سمت تولید برویم. این تحریم ها تهدید نیست بلکه فرصت است. به مسئولین بانک مرکزی گفته ایم که بیایند واقعیت ها را بگویند و نترسند. بانک مرکزی باید ایستادگی کند و دستوری عمل نکند. باید اراده داشته باشند و سیاستگذاری کنند.. ما نیز حمایت می کنیم. اکنون نیز مجلس باید بودجه ای با محوریت تولید بنویسد و دولت جلساتش را با محوریت تولید تشکیل دهد. همه باید به تولید ملی کمک کنند. ما می توانیم تولید ملی را در بهترین شکل اداره کنیم و به خودکفایی کامل برسیم.
باید همدلی ایجاد شود. همدلی بین مجلس دولت و تمام دستگاهها است که کارها را حل می کند. در غیر این صورت جنگ قدرت پیش خواهد آمد و نتیجه اش این است که اقتصاد کشور اینگونه می شود. باید همه در یک صف و در یک قطار قرار بگیریم وگرنه با مشکل مواجه خواهیم بود.
تابناک: شما عنوان کرده اید که 5 میلیارد دلار ارز تقلبی در بازار وجود دارد و آقای مصباحی مقدم عنوان کرده اند که چنین کاری امکان ندارد. اگر چنین چیزی وجود دارد منشا این دلارها کجاست؟
فتحی پور: ما اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار داریم و سرهنگ عمویی،رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز این موضوع را تایید کرده است. این ارزها وارد شده است و افرادی در این زمینه دستگیر شده اند. ما در یک جنگ اقتصادی هستیم. دشمن بیکار ننشسته است. وقتی مسئولین امنیتی چنین موضوعی را تایید می کنند مردم نیز باید مراقب باشند تا مال باخته نشوند.
تابناک: یکی از رسانه های بیگانه وجود دلارهای تقلبی در بازار ارز را قابل تایید دانسته اما مدعی شده است که دولت این کار را انجام داده تا مردم به سمت بازار ارز نروند.
فتحی پور: این کار، کار دشمن است. دولت که نمی تواند پول تقلبی چاپ کند. پیش از این نیز شاهد وجود پول های تقلبی در بازار بوده ایم و امر بعیدی نیست.
تابناک: پیشنهاد کمیسیون درباره نرخ ارز برای سال آینده چیست؟ آیا دولت بودجه ای در دست تهیه دارد؟
فعلا بحثی در این زمینه نشده است و دولت نیز بودجه ای نیاورده است و اطلاعی از بودجه نویسی دولت به دست مجلس نرسیده اما باید قیمتی متناسب و در حدود 1700 تا 1800 تومان است.
تابناک: یکی از موضوعات گزارش تفریق بودجه سال 89 است که دیوان محاسبات اعلام کرده است جابجایی هایی در پول ها و ردیف بودجه ها انجام گرفته است و دولت برای تامین کسری بودجه اقدام به انتشار اوراق مشارکت کرده است.
اوراق مشارکت باید در مواردی باشد که اقدام به سرمایه گذاری شود نه اینکه برای تامین کسری بودجه. مسکن مهر اقدام خوبی بوده است اما اینکه این همه پول در جایی جمع شود جای سوال دارد. باید تعادل برقرار می شد و در مقابل هزینههایی که در مسکن مهر شد مقداری نیز به تولید اختصاص داده می شد. مشکل اساسی در تمام دنیا تولید است نه مسکن. اگر امروز نتوانیم تولید داشته باشیم مسکن مهر نمیتواند توجیه داشته باشد. حتی در شرایط کنونی مسکن مهر نیز 20 تا 30 درصد افزایش قیمت داشته است. سیاست گذاری کشور باید بر اساس تولید ملی باشد و همه باید با شعار تولید ملی به پیش برویم تا کشور را نجات دهیم و به غیر از این فکر کردن، خیانت به مملکت است.

مشروح مناظره پر از نکته و کنایه مطهری و زارعی/ آنچه موافق و مخالف سئوال از احمدی نژاد گفتند 
مناظره علی مطهری و علی اصغر زارعی درباره سئوال از رئیس جمهور در شبکه سه تلویزیون برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین، بینندگان مناطره تلویزیونی دو نماینده موافق و مخالف سوال از رئیس جمهور در برنامه «دیروز،امروز،فردا» در یک نظرسنجی نیز شرکت کردند و 79 درصد به گزینه «طرح سوال در جلسه علنی» رای دادند.
علی مطهری در این مناظره زنده تلویزیونی با علی اصغر زارعی که مخالف طرح سئوال از رئیس جمهور در مجلس است اظهارداشت: نماینده مردم باید از حقوق مردم دفاع کند و به عنوان رابط ملت و دولت سئوالات را مطرح کرده و پاسخش را بگیرد.
وی که معتقد است با طرح سئوال از رئیس جمهور «یک نوع تخلیه روانی در جامعه» صورت می گیرد پذیرفت که مقداری مجلس «حساسیت ایجاد کرده» است.
قرار نیست هر سئوالی کردیم جوابی قانع کننده بگیریم
در این مناظره علی اصغر زارعی با اشاره به اینکه طرح سئوال از رئیس جمهور در مجلس هشتم مطرح شده است گفت: این جزو امتیازات جریان اصولگرایی است که اینقدر شفاف عمل کرده و در آن فضایی باز وجود دارد. در دولت های قبلی چنین فضایی وجود نداشت. حتی جاهایی که دولت و مجلس همسو بودند سئوال انجام نشد. سئوال از رئیس جمهور اتفاق عجیب و غریبی نیست و از افتخارات مجلس است. در مجلس نهم شیوه و فضا با متن و محتوای این وظیفه ملاحظاتی ایجاد می کند. در مجلس هشتم خود آقای مطهری یک سال و نیم امضا جمع می کردند تا جایی که در مجلس هشتم خود ما از هیات رئیسه خواستیم طرح سئوال را اعلام وصول کنند.
زارعی در عین حال با بیان اینکه «اجرای سئوال در مجلس هشتم ضررش بیشتر از نفعش بود» افزود: با اینکه شرایط اجتماعی سخت تر شده می توان سئوال کرد اما قرار نیست که هر سئوالی کردیم جوابی قانع کننده بگیریم.
وقتی نرخ ارز بالا رفت و دارایی مردم نصف و یک سوم شد این موضوع درد جامعه و سئوال نمایندگان و مردم است
علی مطهری در پاسخ به زارعی تصریح کرد: بر خلاف نظر آقای زارعی معتقدم در مجلس هشتم سئوال از رئیس جمهور مفید بود و آثار و برکات زیادی داشت. آقای رئیس جمهور از 10 سئوال در 5 مورد اعتراف کردند که قوانین مربوطه را اجرا نکردند و در5مورد دیگر موضوع را عوض کردند و پاسخ روشن شد. اینکه مصوبه مجمع تشخیص مصلحت را قانون نمی دانم یکی از این موارد بود.
مطهری با بیان اینکه در سوال دوم از رئیس جمهور «صرفا من رهبری سئوال را نداشته ام» اظهارداشت: دوستان دیگر هم بوده اند. نقطه آغازین سئوال این بود که وقتی رئیس کل بانک مرکزی در مجلس حضور پیدا نکردند و عده ای گفتند به دستور رئیس جمهور نیامده است و وزیر اقتصاد آمد و گفت از نظر حقوقی پاسخگوی مسائل ارزی نیستم و در ضمن صحبت ها نشانی رئیس جمهور را دادند طبیعی است که ذهن نمایندگان به سمت سئوال از رئیس جمهور برود.
وی افزود: وقتی نرخ ارز بالا رفت و دارایی مردم نصف و یک سوم شد این موضوع درد جامعه و سئوال نمایندگان و مردم است و طبیعی است که سئوال مردم را مطرح کنیم. به دنبال این هستیم که روشن شود این مسائل صرفا آثار تحریم هاست یا اینکه سوء مدیریت و تعلل ها هم دخیل بوده است. نباید مردم را نادیده بگیریم باید مردم در جریان امور قرار بگیرند و این از آثار این سئول خواهد بود.
وقتی آقای رئیس جمهور یک مصاحبه انجام دادند فردایش چه بر سر بازار آمد؟!
علی اصغر زارعی در پاسخ به اینکه آیا جایگزین های دیگری برای طرح سئوال داشتید گفت: اول در اینکه [سئوال از رئیس جمهور] به طور قانونی اعلام وصول شد تشکیک داریم. اعلام وصول عجولانه بوده و مطابق آیئن نامه هیت رئیسه نباید جانبدارانه عمل می کرد.
وی با بیان اینکه علاقه نداشته است در این مناظره شرکت کند اظهارداشت: از اول هم موافق نبودم که این موضوعات در رسانه مطرح شود.
وی افزود: حالا که سئوال اعلام وصول شده و من نظرم هست که تشکیک در آن وجود دارد آیا با وضع فعلی تطابق دارد؟ در شرایط سختی که در آن قرار گرفته ایم نمی دانیم تحریم وجود دارد یا آثار سوء مدیریت است.
یکی از اعضای هیات رئیسه گفته 8 درصد مشکلات به دلیل سوء مدیریت است. می بینید وقتی آقای رئیس جمهور یک مصاحبه انجام دادند فردایش چه بر سر بازار آمد؟!
وی افزود: مردم می دانند چه خبر است. مردم می روند خرید می کنند؛ نمی فهمند چه وضعیت اقتصادی داریم؟! با تجربه قبلی که در دوره قبل هست نباید شرایط را برای مردم سخت تر کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از عواملی که در مجلس نهم وجود دارد و عامل کدورت است سئوال در مجلس هشتم است افزود: مگر راهی که در مجلس پیگیری کردیم بد بود؟ مجلس و دولت کمیته مشترکی تشکیل دادند. مگر این بد بود؟
به جای اطاعت از اوامر رهبری نیت خوانی می کنیم
پس از آنکه علی اصغر زارعی نماینده تهران در مجلس گفت که در وصول طرح سئوال توسط هیات رئیسه مجلس تشکیک داریم علی مطهری اظهارداشت: اگر ایرادی به هیات رئیسه وارد باشد این است که چرا هیات رئیسه پس از یک هفته از طرح سئوال از نماینده رئیس جمهور، سئوال را در جلسه علنی مطرح نکرد.
مطهری افزود: انتقادی که به آقای زارعی و دوستانشان داریم این است که اگر میخواهند اعمال نفوذ کنند اما اینکه نظر خودشان را به نظر رهبری نسبت دهند نظر خوبی نیست.
وی افزود: برخی از دوستان که انصراف داده بودند گفتند که به ما گفته اند از نظر آقا اطلاع داریم و اگر [امضایتان را] پس نگیرید اسم شما را در لیست سیاه قرار می دهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مناظره با علی اصغر زارعی نماینده مخالف با طرح سئوال از رئیس جمهور تصریح کرد: نوع برداشتی که از اصل ولایت فقیه داریم مشکل ما اصولگرایان است.
وی افزود: به جای اطاعت از اوامر رهبری نیت خوانی می کنیم.
مطهری گفت: حتی در جلسه مجلس یکی از دوستان حرف عجیبی زد که حتی انتقاد دوستانشان را هم به همراه داشت و گفت که رهبری با این سئوال مخالفند اما مصلحت نمی دانند.
مطهری تاکید کرد: این جور سخن گفتن جفا در حق ولایت فقیه است.
وی با اشاره به عده ای از نمایندگان که به دنبال لغو سئوال از رئیس مجلس بوده اند گفت: پس گیرندگان[سئوال] به ما مراجعه کردند و گفتند به ما گفته اند که ما از نظر خصوصی رهبری اطلاع داریم و بعد این نظر را تصحیح کردند که منظور ما سخنان رهبری درباره اختلاف قوا بوده است.
رئیس جمهور یک مصاحبه کرد و بازار نگران شد
زارعی در ادامه در پاسخ به علی مطهری گفت: ما نگفتیم رهبری به ما گفتند، ما گفتیم رهبری گفته اند اختلافات نباید منجر به مچ گیری شود. رهبری گفتند اختلافات نباید به میان مردم کشیده شود.
وی با اشاره به نتیجه طرح سئوال از رئیس جمهور گفت: ممکن است یک حرف و رفتار اثر داشته باشد؛ رئیس جمهور یک مصاحبه کرد و بازار نگران شد.
زارعی در ادامه با اشاره به برداشتش از سخنان رهبر انقلاب گفت که ما اینها [سخنان رهبری] را نص می دانیم.
آیا می توانی در خیابان راه بروی؟
مطهری در بخش دیگری از مناظره تلویزیونی خطاب به زارعی گفت: چرا نسبت به معیشت مردم بی تفاوت هستید؟ قیمت پنیر از 3هزار تومان رسیده به 13هزار تومان. یک روز از آقای کوثری سئوال کردم آیا می توانی در خیابان راه بروی؟ ایشان گفت نه! چرا نسبت به بی ارزش شدن دارایی مردم بی تفاوت هستید؟
مطهری افزود: آقای زارعی اگر مردم درباره اصل ولایت فقیه تصور کنند نظر شما [ صحیح است] آیا پاسخی برای قیامت دارید؟
آقای مطهری دارد صف کشی می کند
علی اصغر زارعی با اشاره به اظهارات مطهری درباره حمایت نکردن از معیشت مردم گفت: درباره اینکه ایشان نسبت می دهند چرا بی تفاوت بودید، شما خودتان چه کردید؟ ما در کمیته طرح تحول اقتصادی بودیم. ما فکر می کنیم راه وجود دارد و تنها یک راه وجود ندارد.مگر کمیته مشترک کم اثر داشته است؟ آقای مطهری دارد صف کشی می کند و نسبت هایی به ما می دهد.
وی در پاسخ به آنچه مطهری درباره افزایش قیمت پنیر و اینکه نمایندگان تهران به دلیل مسائل و مشکلات مردم نمی توانند در خیابان راه بروند اظهارداشت: من منزلم وسط شهر است و رفت و آمدم پیاده است و عمده دوستانمان اینگونه هستند.
چرا نظام را موجودی متزلزل می دانید؟!
علی مطهری با اشاره به اینکه به جز او و محجوب دیگر نمایندگان تهران طرح سئوال از رئیس حمهور را امضا نکرده اند اظهارداشت: همه مربوط به حوزه های شهرستان ها می شوند و بر خلاف نظر آقای زارعی طرح سئوال رقابت سیاسی نیست.
وی در پاسخ به بخشی از سخنان زارعی اظهارداشت: تا به حال همچین دولتی نداشته ایم که بگوید قانون را قانون می دانم و اجرا نمی کنم. مگر ما و دولت اختلاف داریم. می گوییم جاهایی قانون رعایت نشده و سوء مدیریت شده است، بحث اختلاف نیست. می گوییم قانون را اجرا نکرده اید.
علی مطهری خطاب به منتقدان طرح سئول از رئیس جمهور گفت: چرا نظام را موجودی متزلزل می دانید. نظام خیلی محکم است. نظام بسته به اعتقاد مردم به اسلام است. همین مردم منتقد در روز 22 بهمن در راهپیمایی شرکت کرده و از انقلاب اسلامی حمایت می کنند. با یک پاسخ رئیس جمهور که نظام به هم نمی خورد.
وی خطاب به علی اصغر زارعی گفت: چرا می خواهید همه چیر را به پستو ببریم. شما که آقای احمدی نژاد را می شناسید که کار خودش را می کند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوء مدیریت هایی که شرایط بد اقتصادی را به وجود آورده است گفت: در نیمه سال90 بانک مرکزی تحریم شد، چرا کاری نکردید؟ مگرمرغ به تحریم مربوط بود؟ اگر به تحریم مربوط بود که باید این مشکل ادامه می داشت.
شگردهایی داریم که اگر مطرح شود دچار مشکل می شویم
زارعی با اشاره به اینکه «با روش هایی توانسته ایم تحریم را دور بزنیم» سخن گفتن رئیس جمهور در این باره را از تریبون مجلس به صلاح کشور ندانست و اظهارداشت: در چند جلسه غیر علنی وزیر اقتصاد و بانک مرکزی موضوعاتی را مطرح کردند. ما شگردهایی داریم که اگر مطرح شود دچار مشکل می شویم.
وی افزود: ما خودمان هم انتقاد داریم. تیم اقتصادی باید پیش بینی های بهتری می کرد و نقش مجلس قابل فراموشی نیست. حاظریم دولت را تضعیف کنیم ولی در مورد مجلس نه. چرا در این شش ماهه مجلس نتوانست یک استراتژی تدوین کند؟
وی با اشاره به مراحل طرح سئوال در مجلس گفت: اگر سئوال مطرح شد، رئیس جمهور هم گفت مقصرم و کوتاهی کردم و خواستیم آن را به قوه قضائیه بفرستیم، آیا این مشکلی را حل می کند؟ برویم مشکل مردم را حل کنیم. ما می گوییم این مشکل را حل نمی کند و موضوع را بدتر می کند.
ما کی رفتیم در پستو؟ این چه ادبیاتی است که آقای مطهری دارد؟ آنهایی رفتند در پستو که قضیه دانشگاه آزاد را مطرح کردند و در قضیه حقوق مادام العمر ما رفتیم مصوبه را لغو کردیم.
هنوز هم مشخص نیست ما به تفاوت قیمت ارز کجا می رود
علی مطهری در این مناظره تلویزیونی با بیان اینکه طرح سئوال از رئیس جمهور باعث می شود دولت دقیق تر عمل کرده و متوجه می شود اگر پایش را کج بگذرارد مجلس موجود منفعلی نیست و بسیار مفید خواهد بود تاکید کرد: طرح سئوال در اینکه دولت را در ریل قانون قرار دهد موثر است.
نباید از سئوال بترسیم
مطهری متوقف کردن فاز دوم هدفمند کردن یارانه ها در شرایط بی ثبات اقتصادی را اقدام مجلس در رفع مشکلات مردم در چند ماه اخیر دانست و افزود: همچنین مصوب شد که ما به تفاوت قیمت ارز به خزانه برود و هنوز هم مشخص نیست که به کجا می رود.
وی در پاسخ به سخنان زارعی تاکید کرد: حقوق مادام العمر را که آقای لاریجانی بیشتر تلاش کرد درست شود و اساس آن مال مجلس هفتم بوده است!
علی اصغر زارعی پس از آنکه علی مطهری اظهارداشت«نباید از سئوال بترسیم» گفت: سئوال خیلی مهم نیست، حواشی آن مهم است. کت در آوردن و آماده کردن خود برای دعوا موضوعی است که از برخی اظهار نظرها برداشت می شود.
وی با بیان اینکه ما فرمایش رهبری را نصیحت نمی دانیم گفت: از روزی که این بحث[طرح سئوال از رئیس جمهور] مطرح شده مردم درباره پنیر سئوال نمی کنند بلکه می گویند چرا این فضا را ایجاد کردید، بازار تازه داشت آرام می شد.
علی مطهری با اشاره به بخشی از سخنان زارعی که درباره تعامل با دولت بود گفت: ما از تعامل با دولت چه خیری دیدیم. مجلس برای تصویب قانون روی کلمات بحث می کند ولی بعد رئیس جمهور نظر خودش را اجرا می کند. قرار بود نصف 28 هزار میلیارد تومان به خانوارها پرداخت شود و بقیه در زمینه تولید هزینه شود ولی همه اش به خانوارها داده شد و ای تورم را ایجاد کرد.
وی با اشاره به بعضی استدلال ها درباره ضروری نبودن سئوال از رئیس جمهور گفت: اینکه بگوییم ایشان[آقای احمدی نژاد] آدم جسوری است و شخصیت خاصی دارد پس سئوال نکنیم درست نیست.
مطهری افزود: الان فراکسیون اقلیت مجلس دارد حاشیه درست می کند. شما دارید هیات رئیسه مجلس را متهم به تقلب می کنید. شما در 88 که آن آقایان آن ادعا را کردند علیه آنها اعتراض کردید و الان مثل آنها می گویید. الان این دوستان دارند آشوب می کنند.
وی افزود: آقا[مقام معظم رهبری] اگر نظری داشته باشند به رئیس مجلس پیغام می دهند. ولی این دوستان می خواهند بگویند باید همه تصمیمات مجلس با نظر رهبری باشد و اینگونه این تصویر را بسازند که مجلس در مردمسالاری دینی جایی فرمایشی است.
مطهری خطاب به زارعی گفت: شما دارید به نظام و رهبری ضربه می زنید.
وی در ادامه با بیان اینکه چرا 3میلیارد دلار از ستاد تدابیر برای پرداخت یارانه ها برداشت شده است در گاسخ به مجری مناظره گفت: سئوال از رئیس جمهور تخصصی است و با دوستان سئوال کننده تاکید داشتیم سئوال صرفا تخصصی است و هیچ کس نباید رئیس جمهور را تحریک بکند. البته این دست ما نیست که رئیس جمهور چه عکس العملی داشته باشد.
آقایان جواب سئوال ها را دارند
در ادامه علی اصغر زارعی برای چهارمین بار در این مناظره تلویزیونی گفت: ما می گوییم این سئوال نفعی برای سفره مردم ندارد.
وی در پاسخ به اینکه سئوال در چه صورت می تواند نتیجه بخش باشد گفت اگر« در چارچوب عمل شود».
وی با بیان اینکه برای تعامل با دولت هر بار که پیش دولت می رویم پل های پشت سر را خراب می کنیم خطاب به مطهری و طراحان سئوال از رئیس جمهور گفت: دوستان باید برگردند و سعه صدر داشته باشند. آقایان جواب سئوال ها را دارند. سئوال برای این نیست که جوابی بگیریم و مشکلی را حل کنیم. به دوستانی که سئوال را با نیت خیر منتشر کرده اند می گویم این بحث برای ما الویت ندارد. اگر در دولت کسی تخلف کرده باید بررسی کرد. من کسی بودم که به یکی از کارمندان متخلف دولت سیلی زدم البته کار خوبی نکردم. الان موقع تسویه حساب نیست.
/2727
آفتاب: محمود احمدینژاد کاندیدای ریاست جمهوری انتخابات دهم در سخنرانی که در سمنان محل تولدش صورت داد، گفت: «زمانی که در سعدآباد، آن توافقنامه یک جانبه تحمیلی و نمیخواهم بگویم، ولی ننگین را تنظیم کردند با خود گفتند کار ملت ایران تمام شد. آنها گفتند باید تمام فعالیتها تعلیق و در آزمایشگاهها بسته شود و رشتههای دانشگاهی که مربوط به انرژی هستهای هستند در دانشگاه تعطیل شود. آنها با امضای این توافقنامه جشن و پایکوبی کردند و در آن زمان نخست وزیر معزول وقت انگلیس مصاحبه کرد و گفت ما میوه عراق را در سعدآباد چیدم».
در این پاراگراف احمدینژاد شش اشتباه فاحش را صورت داده که خدا کند عمدی نباشد. در غیر اینصورت یا ایشان دروغ گفتهاند که در این حالت از شرایط کاندیداتوری ساقط میشوند و یا غلط به عرض ایشان رسانیدهاند که در این صورت نیز مدیریت ایشان زیر علامت سوال قرار میگیرد.
این شش اشتباه و یا خدای ناکرده دروغ عبارتند از:
1- آنچه در سعدآباد اتفاق افتاد توافقنامه نبود بلکه یک بیانیه بود. شاید ایشان (احمدینژاد) تفاوت بین توافقنامه و بیانیه را به خوبی نمیدانند و بهتر است دوستان وزارت خارجهای ایشان این تفاوتها را به ایشان تبیین کنند.
2- در سعدآباد هیچ توافقی مبنی بر تعلیق صورت نگرفت. در سعدآباد جمهوری اسلامی ایران پذیرفت که داوطلبانه میتواند تعلیق محدود را برای مدتی که خود میخواهد برای اعتمادسازی انجام دهد. در این مذاکرات ایران داوطلبانه بودن تعلیق را به آنها تحمیل نمود در حالی که قطعنامه آژانس آن را الزامی کرده بود.
ایکاش احمدینژاد به اسناد این مذاکرات رجوع میکرد و سپس لب به سخن میگشود.
3- مذاکره حول محور تعلیق موقت، صرفا روی محور نطنز بود و اینکه ایشان فرمودهاند تمام فعالیتهای آزمایشگاهی بسته شود جای تعجب است چون بعد از سعدآباد فعالیت اصفهان و (U.C.F) ادامه یافت و قطعهسازی و مونتاژ نیز ادامه پیدا کرد.
4- در مذاکرات هیچ بحثی از آزمایشگاهها نبوده و اینکه گفتهاند آزمایشگاهها بسته شد، کاملا خلاف واقع و نادرست است.
5- اینکه آقای احمدینژاد گفتهاند «رشتههای دانشگاهی مربوط به انرژی هستهای در این مذاکرات توافق شده بود که تعطیل شوند» نیز کذب محض است. در این مذاکرات هیچ کجا بحث در خصوص موارد دانشگاهی صورت نگرفت و همه دانشگاهها و ملت ایران شاهد است که هیچ رشته دانشگاهی تعطیل نشد بلکه موضوع محدودیت تحصیلی دانشجویان ایرانی در خارج از کشور فقط در قطعنامههای شورای امنیت و آن هم در دوران خود آقای احمدینژاد صورت گرفته که طی این قطعنامهها دانشجویان ایرانی را محروم از تحصیل در رشتههای مرتبط با موضوع هستهای کردهاند.
باز ایکاش آقای احمدینژاد به قطعنامههای صادر شده در دوران خود نیم نگاهی میکردند که خدای ناکرده دروغی از زبان ایشان ولو به طور سهوی جاری نشود.
6- بحث بیانات نخستوزیر معزول وقت انگلیس هم تا جایی که بنده در کلیه اسناد و اینترنت جستجو کردم هیچ مطلبی را نه آن زمان و نه از آن زمان تاکنون ندیده و نشنیدهام. به جا است که آقای احمدینژاد از مشاوران اطلاعاتی و مطبوعاتی خود بخواهند تا یکبار دیگر کلیه اخبار تلکسها و حتی میلهای خودشان را نظاره کنند تا اگر سندی در خصوص این گفتهها یافتهاند ما را نیز مطلع نموده؛ چرا که توهین به ملت را به زبان دشمن گذاشتن کار شایستهای نیست.
به هر حال بد نیست آقای احمدینژاد در سخنرانیهای تبلیغاتی خود به گونهای بیان برانند که در صورت نیاوردن رأی مجبور به پاسخگویی به این سخنان خدای نکرده دروغ نگردند.
در تمام این مذاکرات که مقام معظم رهبری در جریان ریز آن بودهاند این موارد گفته شده یافت نمیشود و اگر این چنین میبود هیچگاه معظم له تن به این به تعبیر آقای احمدینژاد «توافقنامه (مذاکرات) ننگین» را نمیدادند.
مقام معظم رهبری چند هفته بعد از مذاکرات سعدآباد در ملاقات کارگزاران نظام با ایشان، از روند فعالیت هستهای دفاع فرمودند.
خبرگزاري فارس: احمدي نژاد در نشستي خبري با خبرنگاران داخلي كه 2 ساعت و 30 دقيقه به طول انجاميد به همه سوالات خبرنگاران رسانههاي داخلي پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان در چهاردهمين نشست خبري خود كه با حضور رسانههاي داخلي دقايقي پيش آغاز شد طي سخناني با اشاره به سوم خرداد و سالروز آزاد سازي خرمشهر گفت: خرمشهر به دست رزمندگان الهي ما و ملت بزرگ ايران آزاد شد و آزادي خرمشهر يك هديه الهي به ملت ايران بود و سرآغاز دوره جديد يك نبرد بين جبهه يكپارچه زورگويان و دنياپرستان در برابر يك ملت مظلوم و صالحان بود و نقطه نبرد بين مومنان،پاكان و صالحان در برابر شياطين و افراد ضد بشر بود. وي افزود: در خرمشهر عظمتهاي انسانهاي متعالي در برابر دلدادگان به ثروت و قدرت به نمايش درآمد و سوم خرداد را به همه ملت ايران و بشريت تبريك ميگويم. رئيسجمهور با اشاره به توانمنديهاي ملت ايران گفت: باورمان اين است كه ملت ايران داراي ظرفيتهاي عظيم و بينظيري است و اعتقادما اين است كه ملت ايران ميتواند كارهاي بزرگي انجام دهد و تصميمات مهمي را اتخاذ كند. احمدينژاد همچنين اظهار داشت: در اين مدت سي سال كه از انقلاب ميگذرد ملت ما حركت رو به كمال و رو به رشدي را سازمان داده و امروز ملت ايران يك ملت الهام بخش و پرچمدار خوبيها در جهان است و امروز ايران كانون اميد صالحان، پاكان و عدالتطلبان دنيا است. وي با اشاره به حضور گسترده ملت ايران در صحنههاي مختلف جهاني گفت: امروز ملت ايران در صحنههاي مختلف نقشآفرين است و جايگاه ملت ايران جايگاهي نوراني در سطح جهان است و از اينكه خداوند توفيق خدمتگذاري به اين ملت را به ما عنايت فرمود سپاسگذارم و هر روز ملت ايران بهتر از ديروز است و آينده روشني روبروي ملت ايران قرار دارد. *براي حفظ منافع ملي دربرابر هجمهها سكوت كردهام رئيسجمهور عصرامروز در نشست خبري با رسانههاي داخلي در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه جام جم در رابطه كابينه 70 ميليوني و انتقادات برخي اصولگرايان مبني بر استفاده نشدن از همه ظرفيتها در اين كابينه گفت: تعهد ما به 70 ميليون بوده و آشكار است كه كابينه متعلق به تودههاي مردم است، اكنون صميميترين رابطه بين اعضاي كابينه و تودههاي مردم برقرار است و عموم مردم دولت را متعلق به خود ميدانند و دولت نيز خود را قطرهاي از اين دريا ميداند. وي افزود: دولت 70 ميليوني به اين معنا است كه منافع 70 ميليون ايراني در همه تصميمات در نظر گرفته شود و ميبينيد كه وزرا و مسئولان به همه شهرها و مناطق به يك اندازه اهميت ميدهند و حتي به نقاطي كه كمتر مورد توجه بوده بيشتر توجه ميكنند. احمدينژاد با بيان اينكه هيچ كدام از اعضاي كابينه جزو سران گروهها و دستهجات نبوده و از متن مردم هستند، در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در باره همسويي اروپا و آمريكا و برخي از جريانات داخلي از جمله سران دولتهاي گذشته در تخريب اين دولت و وجود اشتراك لفظي ميان اينها گفت: كابينه 70 ميليوني در كنار ملت احساس تنهايي نميكنند، شايد برخي كساني كه در سازوكارهاي اداري كشور بايد دولت را ياري دهند احساس تنهايي كنند،اما در باره كابينه 70 ميليوني اين گونه نيست. وي تصريح كرد: اينكه چرا چنين اشتراك لفظي بين دشمنان خارجي و برخي داخليها وجود دارد، بايد از خودشان بپرسيد. اما ما به آرمانهايي كه ملت ايران پاي آن ايستاده است وفادار بوده و خواهيم بود. خبرنگار خبرگزاري ايلنا با اشاره به نرخ تورم، افزايش شكاف طبقاتي، موجودي حساب ذخيره از رئيسجمهور پرسيد كه شما چگونه از پيشرفت اقتصادي ايران خبر ميدهيد؟احمدينژاد پاسخ داد ما عميقا معتقديم كه وضع اقتصاد امروز ايران با ثبات و مناسب است و البته اين به معناي عدم وجود مشكلات نيست. وي با بيان اينكه وضعيت اقتصاد كشور در مقايسه با اقتصاد جهاني مشخص ميشود، تصريح كرد: اكنون در همه جاي دنيا اقتصادشان داراي رشد منفي است اما در ايران رشد بالاي 5 و 6 درصد را داريم و در حال تجربه كردن آن هستيم. از سال 84 تا 87 نيز متوسط نرخ رشد 6.2 درصد را تجربه كرديم كه اين يك شاخص قوي است؛ همين امروز ما يك كارخانه فولاد را افتتاح كرديم و ميبينيد كه تقريبا همه كارخانجات فولاد دنيا با كاهش توليد مواجه شدند. اما ما حتي با افزايش توليد فولاد مواجه هستيم و در همه بخشها اينگونه است و اين به معناي حركت رو به رشد اقتصاد ايران است. وي با اشاره به بخش ديگر سوال اين خبرنگار در باره ضريب جيني اظهار داشت: ضريب جيني ايران از 0.420 به 0.402 كاهش يافته والبته در اين زمينه بين كارشناسان نيز بحث وجود دارد چرا كه در اين دولت فاصله درآمد و هزينه طبقات پايين تفاوت كرده و توزيع سهام عدالت، بنگاههاي زودبازده و توزيع منابع در سرتاسر كشور نشان ميدهد كه وضع بهتر شده است. احمدينژاد در باره تورم نيز اظهار داشت: مقايسه نرخ تورم در متوسط چهار سال گذشته با متوسط چهار سال اول دولتهاي قبل نشان ميدهد كه متوسط نرخ تورم در طول چهار سال در اين دولت كمتر بوده و ممكن است كه در مقطعي به 25 درصد رسيده باشد، اما آن به وجود آمدن آن هم ربطي به سياستهاي اين دولت ندارد بلكه ناشي از تورم سنگين جهاني بود به گونهاي كه كالاهاي واسطهاي و سرمايهاي كه وارد كشور مي شد، 25 و كالاهاي مصرفي 36 درصد افزايش قيمت داشته است، ضمن اينكه سهميهبندي بنزين نيز اجرا شد و خود وضعكنندگان طرح سهميهبندي جزوه و تحليل داده بودند كه انجام اين كار حداكثر 15 واحد درصد به نرخ تورم اضافه ميكند كه البته ما با اينگونه اجراي سهميهبندي موافق نبوديم اما تبديل به قانون شد و ما آن را اجرا كرديم و در همه اين شرايط نيز باز هم متوسط نرخ تورم چهار سال دولت نهم كمتر از دورههاي قبل بوده است. رئيسجمهور در باره حساب ذخيره ارزي با بيان اينكه بعضيها به آمارهاي تخصصي كه بيان ميشود، توجه نميكنند، هزينه كردن دولت از حساب ذخيره را منوط به تصميم مجلس دانست و در عين حال گفت: شما به حساب تعهدي اشاره كرديد كه اين حساب در دولت نهم بيشترين رقم موجودي را داشته است و در حساب نقدي هم امروز بيشترين رقم موجودي وجود دارد. احمدينژاد در پاسخ به سوالي در باره مطالب تخريبي كه از سوي كانديداها عليه رئيسجمهور و دولت نهم مطرح ميشود گفت: آنها دو خطا مرتكب ميشوند اول اينكه طبق قانون تخريب جرم است و دوم اينكه اتهاماتي وارد ميكنند كه بعدا نميتوانند آن را اثبات كنند. وي تصريح كرد: در اين چهار سال و به خصوص سه ماه اخير بنده براي منافع كشور در مقابل آنگونه حرفها سكوت كردم و فكر كردم كه ورود ما به اينگونه مسائل خدمترساني را با مشكل مواجه ميكند اما در مناظرهها برخي از حرفها را تشريح ميكنم . وي تصريح كرد: برخي ها طوري حرف ميزنند كه انگار يك كشور بدون مشكل و تر و تميز تحويل ما دادهاند در حالي كه پرونده همه آنها مشخص است و طوري عمل كردند كه ما مجبور شديم آن را در مقابل ملت قرار دهيم. احمدينژاد برخوردهاي حضوري و تخريبي را از اخلاق ملت ايران به دور دانست و ادامه داد: عملكرد اين دولت معلوم است و با تبليغات نيز نميتوان آن را تغيير داد و عملكرد ديگران روشن و قابل مقايسه است كه اين كار صورت خواهد پذيرفت. خبرنگاري از رئيسجمهور پرسيد در صورت پيروزي در انتخابات آيا تغييراتي در كابينه خواهيد داشت و آيا آقاي مشايي كه گفته ميشود برخي اصولگرايان خواستار كنار گذاشتن آن هستند نيز تغيير ميدهيد؟ رئيسجمهور پاسخ داد من مشغول ارزيابي كار همكارانم هستم و هر تصميمي كه به نفع ملت باشد، اتخاذ خواهم كرد؛كسي كه ديگران برايش تصميم بگيرد،رئيس جمهور خوبي نخواهد بود. احمدينژاد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه به دولت خود چه نمرهاي ميدهيد و چه نقدي درباره خودتان داريد اظهار داشت: اكنون دولت به اندازه كافي در حال نقد شدن است و البته به وقت آن اشكالات چهار سال و نقاط قوت و ضعف را بيان ميكنم. *حتي يك ثانيه از وقت دولت به پاسخ فشارها اختصاص پيدا نكرده است محمود احمدي نژاد رئيس جمهور در چهاردهمين نشست خبري خود كه باخبرنگاران داخلي در حال برگزاري است در بخش ديگري از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص ديدار رئيس جمهور امريكا با نتانياهو نخست وزير اسرائيل و مطالب مطرح شده در اين ديدار گفت: بعيد ميدانم كه آقاي اوباما منتظر تغيير در ايران باشد بلكه امروز دنيا منتظر تغيير در امريكاست البته ما بستهاي پيشنهادي خود را آماده كردهايم و براساس اصول منطقي آن را تنظيم كردهايم و به آنها نيز ارائه كرده ايم. وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در خصوص اينكه چرا مهرورزي شما شامل ركسانا صابري شد اما شامل دانشجويان زنداني و ستاره دار نشده است گفت: ما در ايران مقولهاي به نام زنداني سياسي نداريم و در كشور ما قانون حاكم است و قوه قضاييه تصميمگير است و توصيه من در خصوص ركسانا صابري اين بود كه امكانات لازم براي همه افراد كه از خود دفاع مي كنند نيز در اختيار وي قرار گيرد و بنده با اصل زندان رفتن افراد موافق نيستم و خوب ممكن است بين اين همه دانشجويي كه ما داريم چند نفر حالا به خاطر كاري كه انجام دادهاند در زندان باشند و همه بايد قوانين را رعايت كنيم و من نميتوانم در كار دستگاه قضايي دخالت كنم. رئيس جمهور در پاسخ به سوال ديگري در خصوص انتقادات مطرح شده نسبت به مسالهي سياست خارجي و عملكرد دولت در اين خصوص گفت: يكي از كارهاي مهم دولت مديريت سياست خارجي است و شما بايد ببينيد كه ما 4 سال قبل در چه شرايطي قرار داشتيم و امروز در چه شرايطي هستيم و بنده اعلام كردم كه ما به دنبال سياست خارجي فعالي هستيم و همين كشورها و افرادي كه امروز به دنبال گفتگو با ايران هستند 4 سال گذشته ادعاي برچيدن ايران و حذف ايران را داشتند و پشت مرزهاي ما ايستاده بودند و ما را به حمله نظامي تهديد ميكردند. احمدي نژاد در ادامه اظهار داشت: به طور حتم مقايسه اين دو وضعيت باعث روشن شدن ارزيابيها از سياست خارجي است چرا كه هركس كه در خانه خود از دشمن استقبال كند طعم ذلت را ميكشد اما اين دولت با كمترين هزينه و حتي با هزينههايي نزديك به صفر اهداف سياست خارجي را محقق كرد. وي با بيان اينكه دشمن در دو جبهه فعاليت ميكند گفت: اول دشمن در جبهه گستاخي حضور پيدا ميكند كه در طول اين سي سال دشمنان با زياده خواهي و ادعاهاي گزاف مسائلي را مطرح ميكردند اما اين دولت با تكيه بر خداوند، حضرت وليعصر، مقام معظم رهبري و ملت ايران آنها را سرجاي خود نشاند و دولت ساز و كارهاي ستمگرانه قدرتها را از كار انداخت چرا كه قدرتها به اتكاي قوانيني كه نوشته بودند به ملتها فشار ميآوردند و ديپلماسي ملت ايران اين امر را به شكست كشاند و آنها ديگر نميتوانند حمله سياسي و نه حمله نظامي كه به تاريخ پيوسته را سازماندهي كنند. رئيس جمهور همچنين ادامه داد: دشمنان امروز تنها به دنبال حفظ ساختارهاي خود از جمله بانك جهاني و روابط يكديگر هستند و ملت ايران با مقاومت و ايستادگي خود ناكارآمدي سياستهاي آنها را در جهان ثابت كرد و آرايش سياسي در مقابل ملت ايران در هم ريخت. احمدي نژاد با اشاره به معناي واقعي ديپلماسي گفت: معناي واقعي ديپلماسي تن دادن به معادلات مستكبران نيست و اگر كسي با همين معادلات وارد شود نتيجه آن جز شكست نيست و ملت ايران معادلاتي را بر پايه عدالت و ارزشهاي انساني در جهان پايه گذاري كرد. وي در پاسخ به سوالي يكي از خبرنگاران كه نظر وي را درخصوص آيت الله هاشمي رفسنجاني پرسيده بود گفت: من در موضعي نيستم كه در مورد افراد اظهار نظر كنم و به طورحتم ملت ايران ملتي هوشمند است و عملكرد همه مديران را زير نظر داشته و عملكرد آنها را مشاهده كرده اما بايد بگويم همه ما فرزند اين انقلاب هستيم و هر گاه مسئوليتي به ما داده شده است به خوبي به آن عمل كردهايم. رئيس جمهور در پاسخ به سوال ديگري در خصوص شوراي پول و اعتبار گفت: دليل عدم احياي شوراي پول و اعتبار قانون است چرا كه همه رفتارهاي اين دولت بر اساس قانون است و من اين امر را با عدد و ارقام اعلام خواهم كرد و بايد بگويم در اين خصوص قانوني تصويب شده كه ما در حال اجراي آن هستيم. احمدي نژاد خطاب به افرادي كه ادعاي عدول دولت ازقانون را دارند گفت: افرادي كه ادعاي رد شدن اين دولت از قانون را دارند بدانند كه مراجعي در اين خصوص تامين شده كه وظيفه آن رسيدگي به عملكرد خلاف قانون است و افرادي كه مدعي هستند دولت قانون را اجرا نكرده است به اين مراجع مراجعه كنند و اين مراجعه هر رايي را صادر كنند دولت آن را اجرا ميكند. وي در خصوص عملكرد صدا و سيما كه سوال يكي از خبرنگاران حاضر در اين نشست خبري بود گفت: برنامههاي صدا و سيما در خصوص انتخابات كافي و وافي است اما من بايد يك مطلب را در اين خصوص مطرح كنم كه البته نقد به صدا و سيما نيست اما شرايطي اتفاق افتاده كه كساني كه بايد ادعا كنند هيچ ادعايي ندارند و افرادي كه نبايد ادعا كنند كه امروز ادعا ميكنند. رئيس جمهور در ادامه اظهار داشت: در دور دوم دولت قبل كه يك دولت مستقر بود بايد ديد كه مجموعه تبليغات چگونه بود و در سه چهار دوره قبل دور دوم دولتي بود كه به طور مفصل عملكرد آنها از صدا و سيما پخش ميشد و زمانيكه نسبت به اين كار اعتراض شد خود آن فرد گفت كه همه بايد عملكرد اين دولت را بدانند كه اين دولت چه كاري انجام داده است اما امروز به مدت سه ماه است كه قبل از شروع زمان مجاز تبليغات كه از روز گذشته آغاز شد نوك تيز تخريبهابه سمت اين دولت بود. وي افزود: حتي دوستان ما در صدا و سيما گفتند كه اگر خبر كار دولت يعني همين كار روزانه را پخش كنيم ممكن است برخي حمل به تبليغات كنند لذا اجازه دهيد كمي از حجم آن كاهش يابد كه من هم با اين امر موافقت كردم و گفتم اشكالي ندارد كه اين امر كم شود. احمدي نژاد همچنين اظهار داشت: مجموعه برنامه ريزيهايي كه امروز طراحي شده مانند پايان دوره دولت قبل است كه دولت مستقر ديگر كانديدا نيست و برنامهها بر همين اساس امروز تدوين شده و آيا سنگيني كفه ترازو به نفع رقباي اين دولت است؟ اما اين اشكالي ندارد و هر كس هر حرفي كه دارد مطرح كندچرا كه اين انتخابات متعلق به ملت است. وي با بيان اينكه تنها در انتخابات رياست جمهوري مردم به برنامهها راي ميدهند گفت: در هيچ انتخاباتي مانند انتخابات رياست جمهوري دهم مردم به برنامهها راي نميدهند و تنها انتخابات رياست جمهوري نقش ملي دارد و در آن مردم به برنامهها راي ميدهند و بنده هم از اين امر استقبال كردم كه هر فردي كه مي تواند، وارد عرصه شود چرا كه انتخابات براي ملت است و بايد مهمترين انتخاب را انجام دهد و همه انديشهها بايد در يك همافزايي در اختيار كشور و ملت قرار گيرد. رئيس جمهور ادامه داد: مردم به برنامه راي ميدهند لذا برنامهها براي ملت است و همه بايد در هر جايي كه حضور دارند با اين برنامهها همراهي كنند و اينگونه نباشد كه برخي برنامهها را اعلام كند و پس از اينكه ملت به برنامه آنها راي نداد بروند و برنامههاي خود را به جاي ديگري تحميل كنند. احمدي نژاد گفت: بنده صد در صد به انتخاب ملت احترام ميگذارم اما بايد بگويم كه در مدت اين 30 سال هيچ دولتي به اندازه اين دولت تحت فشار نبوده و حتي يك ثانيه از وقت دولت نيز به پاسخ به اين فشارها اختصاص پيدا نكرد و همه وقت دولت صرف خدمت به مردم شد. احمدي نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار يكي از رسانهها در خصوص گسترش تخريبها از سوي دولت به سمت ملت گفت: من كاري به اظهار نظرات ديگران ندارم و علت تهاجم به اين دولت را توضيح خواهم داد و خواهم گفت كه چرا اين دولت تا به اين حد تحت هجمه و فشار است و افراد به گونهاي سخن ميگويند كه انگار اين دولت هيچ كاري نكرده است البته ما هم خوشحاليم و هم ناراحت ناراحت از اينكه افراد انصاف را كنار گذاشتهاند و خوشحاليم كه هيچ حرف جدياي در سخنان آنها مطرح نيست و سطح اين تخريبها آنچنان پايين است كه بسياري از دانشجويان از من خواستهاند تا جواب آنها را ندهم. *تحقير ايران طي دوران "تنشزدايي " در انقلاب بيسابقه بود احمدينژاد با اشاره به سياست تنشزدايي دولت قبل گفت: در دولت قبل نتيجه سياست تنشزدايي را ديديم كه براي استقرار ناتو در افغانستان با آنها همكاري كرد و به محض اينكه آنها در افغانستان مستقر شدند ايران را كنار گذاشتند و از ايران خواستند كه مبلغ بسيار زيادي را براي بازسازي افغانستان به آنها بدهد و نقش ايران در اين حد كاهش يافت و همين افراد با همين شعار تنشزدايي رفتند و با كساني كه ميخواستند كشور همسايه ما عراق را اشغال كنند همراهي كردند و در عراق نيز همين سياست نيز ادامه يافت و پس از مستقر شدن آنها آمدند و مسئله هستهاي ما را بهانه كردند و بر همين اساس به فشار وارد كردند و باز هم با آنها در اين زمينه همكاري شد و گفتند كه داوطلبانه مساله هستهاي را تعليق ميكنيم، اما اين تعليق داوطلبانه با بازگشايي تأسيسات هستهاي به صورت داوطلبانه همراه نبود و آنها شرطي را گذاشتهاند كه براي بازگشايي تعليق هستهاي و نيروگاهها بايد نظر آنها را جلب كنيم و در اوج سياست تنشزدايي ايران محور شرارت ناميده شد و تونيبلر اعلام كرد كه ما ميوه عراق و افغانستان درا ر كاخ سعدآباد چيديم. وي افزود: حتي پس از جنگ تحميلي نيز با همين سياست تنشزدايي قانون داماتو و برخي فشارها مانند نظارت بر انتخابات ايران از سوي غربيها اعلام شد و برخي هم در داخل از نظارت غربيها بر انتخابات را استقبال كردند. رئيسجمهور با بيان اينكه اگر كسي ميخواهد در مقابل نظام سلطه بايستد بايد دو چيز را بداند، گفت: هر كسي كه ميخواهد در مقام نظام سلطه بايستد بايد ماهيت نظام سلطه و دوم اقتدار ملت ايران را بشناسد و هرگاه يكي از اين دو را نشناسد همين سياست تنشزدايي ميشود و تحقيري ميشود كه در طول سياست تنشزدايي به ايران وارد شد و در طول انقلاب بي سابقه بود. احمدينژاد همچنين اظهار داشت: هرگز اجازه نميدهيم كه آدمكشها و ظالمان جهان كه بسياري از فرزندان ما را در طول انقلاب ترور كردهاند و به شهادت رساندهاند ادعايي داشته باشند و آنهايي كه در مذاكرات پاريس اصرار ميكردند كه اجازه دهيد ما ده سانتيفيوژ نصب كنيم و اينكه آيا پس از ده سال اجازه مي دهند يا خير؟ و بايد ببينيم كه چند درصد ملت ايران اين امر را ميپذيرند و ما اعلام كرديم كه سياستخارجي ما اثرگذار و دفاع از حقوق ملت ايران است. وي با اشاره به ديدار خود با جمعي از دانشجويان گفت: در ديداري كه با دانشجويان داشتم گريهام گرفت و جلوي گريه خودم را گرفتم؛ چرا كه حتي آنها اره برقي و حتي دستگاهي كه دور يك استوانه را به چند هزار دور در دقيقه رسانده را هم پلمب كرده بودند، اما به لطف خداوند ملت ايران اين را نپذيرفت اما آنها تهديد كردند كه قطعنامه صادر ميكنند، اما امروز چه شد آيا قطعنامههاي آنها اثري دارد و آنها بيست سال تهديد كردند كه قطعنامه صادر ميكنند اما قطعنامه صادر كردند و هيچ اتفاقي نيفتاد. اگر از ترس شوراي امنيت ما عقبنشيني ميكرديم آنها حتي ميخواستند در خانه رهبري هم دوربين بگذارند كه همين ادعاها را نيز مطرح كرده بودند كه در هر زمان از هر جايي كه ميخواهند بازرسي كنند، اما اين امر و برنامه آنها باطل شد. رئيسجمهور با بياني كه امروز چهار قطعنامه عليه ايران صادر كرد، تصريح كرد: دشمنان چهار قطعنامه عليه ايران دادهاند اما ما و ملت ايران يكبار براي هميشه ايستاديم و راهكار شكست آنها را پيدا كرديم و حداكثر كار آنها توهين به دولت بود، اما تحريمها امروز اثري ندارد و امروز بايد ببينيم كه اقتصاد آنها كجا قرار دارد و اقتصاد ما كجا است و امروز كسي نميتواند ملت ايران را تهديد كند. وي افزود: اگر شما هر خطي را خارج از منافع ملي بپذيريد كشور به ذلت خواهد افتاد و بنده در جلسهاي كه حتي رئيسجمهور گذشته حضور داشت اعلام كردهام كه خط قرمز ما منافع ملت است و ما نميتوانيم با تهديدهايي كه پايان ندارد عقبنشيني كنيم و در مسئله گفت و گو نيز با آنها گفتيم كه گفت و گو با آنها پس از انتخابات باشد كه آنها نيز پيشنهاد ما را پذيرفتند و اين افراد يك ماه و نيم پيش نامه دادند و تقاضاي گفت و گو كردند اما ما به آنها گفتيم از گفت و گو استقبال ميكنيم اما برخي مطالب مطرح شده درباره آنها بيادبانه است و آنها نيز پذيرفتند و آنها 50 بار براي گفت و گو به دبيرخانه شوراي امنيت ملي زنگ زدند اما ما گفتيم كه تصميم ما اين است كه بعد از انتخابات گفت و گو كنيم و به آقاي اوباما نيز همين امر را گفتيم. رئيسجمهور با اشاره به تمام شدن كار هستهاي ايران بيان داشت: امروز بر خلاف اينكه برخي به ما توهين ميكردند، كار هستهاي تمام شده است و اگر ملت ايران بنده را انتخاب كند ديپلماسي ما همين ديپلماسي عزت و حكمت است و چه كسي گفته است كه بايد چهار كشور ما را اداره كنند. برخي امروز تصور ميكنند كه بايد دور كشورمان ديوار بكشيم و اول كشورمان را بسازيم و بعد با دنيا در ارتباط باشيم اما آنها بايد بدانند كه ساختن كشور همراه با حضور در عرصههاي جهاني است؛ چرا كه اگر از عرصههاي جهاني غفلت كنيم دشمنان اين عرصهها را ميگيرند و پس از آن ميخواهند براي ما تعيين تكليف كنند لذا ساختن ايران بدون حضور در عرصههاي جهاني غيرممكن است. احمدينژاد در ادامه اظهار داشت: سياست انقلاب ما همان چيزي است كه امام راحل تصريح كرد و مقام معظم رهبري بر آن تاكيد كردهاند و اين دولت نيز آن را اجرا ميكند. حاضرم براي كساني كه ادعا ميكنند عزت ايران در جهان پايين آمده است پول قرض كنم و آنها را به جاهاي مختلف دنيا بفرستم و نقاط ديگر دنيا را هم ببينند و مشاهده كنند كه آيا عزت ايران پايين آمده و يا افزايش يافته است. رئيسجمهور همچنين ادامه داد: البته معناي حرف من اين است كه اشتباهي وجود ندارد اما ديپلماسي ما براساس منافع ملي است. *عدهاي براي تسليم مقابل دشمنان به من توهين ميكردند رئيس جمهور در پاسخ به سوالي درباره پرتقالهاي منتسب به اسرائيلي گفت: ميخواستم درباره اين موضوع در مناظره سخن بگويم اما حالا خواهم گفت، بعضي وقتها آدم متاسف ميشود چرا كه آثار حضور ما در ژنو در دنيا مشخص بود و در حالي كه دشمنان و صهيونيستها در انزوا قرار داشتند و عملكرد آنها در يك صحنه بينالمللي محكوم شده بود، عدهاي در داخل بازي به راه انداختند و گفتند كه اين پرتقالهاي اسرائيلي را باور كنيم يا ژنو را ! وي افزود: البته اين دروغ اينقدر افتضاح بود كه خود صهيونيستها هم تكذيب كردند چون مشخص بود با روشن شدن حقيقت آبرويشان خواهد رفت. عدهاي در داخل برچسبي را در چاپخانهاي كه مشخص است، منتشر كردند و بر روي چند پرتقال چسباندند و خودشان هم خبرش را منتشر كردند كه اين يك بازي ابتدايي بچهگانه بود و من متاسفم كه بعضيها از اين موضوع استفاده انتخاباتي هم كردند؛ در زمان جنگ هم ميگفتند ايران از رژيم صهيونيستي اسلحه ميخرد كه حضرت امام (ره) فرمودند اينها هر جا كه بروند آنجا را آلوده ميكنند و حالا هم ميخواهند خودشان را به ما بچسبانند. وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه پيشبيني شما از نتيجه انتخابات چيست، گفت: انتخاب ملت ايران يك انتخاب قاطع خواهد بود و تصميم ملت ايران هميشه منشاء تحول و سازنده براي كل جامعه بشري است. احمدينژاد در پاسخ به سوالي در باره پيگيريهاي دولت براي بررسي ميزان اموال مسئولان و منشاء بدست آوردن آن اظهار داشت: ما در مجلس هفتم لايحهاي تقديم كرديم كه مضمون آن همين موضوع بود و درخواست كرديم كه هيئتي به اموال تمام مديران در ردههاي گوناگون قضايي، مجلس، اجرايي و حتي تا فرمانداريها رسيدگي كنند و اگر افزايش ناصحيح داشته است هم به مردم اعلام كنند و هم به دادگاه معرفي شوند، اما متاسفانه در ماجراي جنجالها عليه دولت اين لايحه كنار گذاشته شد اما مجددا آن را به مجلس خواهيم داد تا اموال هر فردي كه در مناصب دولتي و حكومتي بوده و هست، بررسي شود و انشاءاله اگر وقت بشود قبل از انتخابات و اگر نشود بعد از انتخابات آن را تقديم مجلس خواهيم كرد و به اميد خدا مجلس استقبال ميكند. وي همچنين در پاسخ به سوال ديگر همين خبرنگار درباره قانون مديريت خدمات كشوري با توجه به تغييرات به وجود آمده در اين قانون در مجلس، آنرا لازمالاجرا دانست و خواستار در نظر گرفتن همه جوانب در اين قانون شد. رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره تدابير دولت براي ايرانيان خارج از كشور گفت: يكي از برنامههاي مهم دولت توسعه ارتباط با ايرانيان خارج از كشور بوده است كه در همين راستا شوراي عالي ايرانيان تشكيل و بيش از 26 نشست برگزار كرد كه نشست اخير آن نيز در تهران بود و هماهنگيهاي خوبي انجام شد. وي با بيان اينكه سازوكارهاي اين شورا روز به روز در حال فعاليت و گسترش است، تصريح كرد: براي حفظ فرهنگ ايراني و اسلامي برنامهريزيهاي زيادي كرديم كه به اميد خدا در آينده گسترش خواهد يافت. خبرنگاري با اشاره به مظلوميت فرهنگ، خواستار توضيحات رئيسجمهور در باره عملكرد دولت در اين زمينه و برنامههاي آينده شد كه احمدينژاد پاسخ داد: فرهنگ بايد وجه قالب بر همه فعاليتهاي دولت باشد چرا كه ملت ايران يك ملت فرهنگي است اما همه ابعاد فرهنگ در اختيار دولت نيست. وي افزود: دولت برنامه جامعي در حوزه تعليم وتربيت، هنر و ادبيات، فيلم، سينما، نمايش و كتاب داشته است كه ديديد كه نمايشگاه كتاب اخير به صورت گستردهتر و جديتر دنبال شده است. احمدينژاد ابراز اميدواري كرد كه در آينده توجه و سرمايهگذاري دولت در فرهنگ بيش از گذشته باشد، اگر چه در اين دولت بودجه فرهنگ بيش از 3 برابر افزايش يافته است. خبرنگاري خواستار بيان تلخ و شيرينهاي اين دولت از زبان رئيسجمهور شد كه احمدينژاد گفت: در اين باره در يكي از برنامههاي تلويزيوني با مردم صحبت خواهم كرد كه ما وارد بسياري از دامها نشدهايم و به خاطر همين فشارهاي سنگين تحمل كرديم و پيش از اين گفتم فشاري كه در داخل، بعضيها براي به سازش كشاندن دولت آوردند كمتر از فشار بيروني نبود و حتي در موقعي كه فشار و عمليات رواني دشمن براي القاي ضعف ملت ايران در مقابل تحريمها به اوج رسيده بود عدهاي گوجهفرنگي را به مسئله اصلي كشور تبديل كردند در حالي كه مسئله گوجه فرنگي مشخص بود، هر سال كه سرما ميرسد گوجه فرنگي با وقفه به بازار ميآيد اما مدام تيتر ميزدند كه هزينهها زياد شده و وضع خراب است؛ حالا اين فشارهاي علني بود، ببينيد فشارهاي غيرآشكار كه ميآوردند چقدر بود. وي افزود: از سوي ديگر عدهاي طرح سازش را كادوپيچ كرده بودند و مدام پيش من ميآوردند و ميگفتند در خطر هستيم و به زودي جنگ ميشود اما به آنها گفتم خطري وجود ندارد و هزينههايي هم كه ميپردازيم به آنچه كه بدست ميآوريم، ميارزد. حتي در جلسات متعدد و يا در يك جلسه 45 دقيقهاي كه نوارش هم موجود است، 3-4 نفر صراحتا به من توهين ميكردند تا تسليم شوم؛ در بخشهاي ديگر از جمله مديريت اقتصاد و فرهنگ و مباحث ديگر نيز دهها برابر اين فشارها موجود بوده كه انشاءالله تشريح خواهم كرد. *پاسخ احمدينژاد به اتهام پرونده نفت اردبيل در ادامه نشست خبري محمود احمدينژاد با رسانههاي داخلي، خبرنگاري به رئيسجمهور گفت شما اين كنفرانس خبري را تحت عنوان كنفرانس خبري رئيسجمهور برگزار كرده ايد در حالي كه در زمان رسمي تبليغات كانديداها قرار داريم و شما هم يكي از كانديداهاي اين انتخابات هستيد، آيا اين به معناي استفاده از امكانات دولتي نيست؟ احمدينژاد پاسخ داد: درست است كه من نامزد اين انتخابات هستم اما تا 12 مرداد رئيسجمهور رسمي هستم و كارهايم را انجام ميدهم و جلسات متعدد در بخشهاي مختلف را نيز برگزار ميكنيم. امروز هم خبرنگاران برخي سوالاتشان را به موضوعات انتخابات اختصاص دادند كه البته به برخي از آنها جواب ندادم و اگر هم جواب دادم، ميدانيد كه همه كانديداها جلساتشان رادر محل كارشان برگزار ميكنند. وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه در صورت راي نياوردند در انتخابات چه شغلي را انتخاب خواهيد كرد و آيا حاضر به روزنامهنگار شدن هستيد، گفت: من معلم هستم و حقوقم را نيز حتي حالا از همانجا ميگيرم، ما هر جا كه باشيم به ايراني بودن خود افتخار ميكنيم اما اينكه گفتيد روزنامهنگار ميشوم يا نه، پاسخ من منفي است چون روزنامهنگاري سخت است و اكنون نيز در شرايط خوبي قرار ندارد و ميدانم خيلي از چيزهايي كه تيتر ميشود حتي خود خبرنگاران از ته دل راضي نيستند و اين ناشي از نفوذ انديشه ليبرال است. رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره فعاليتهاي انتخاباتي دولت اظهار داشت: من به چيزي عمل ميكنم كه اعلام كردهام؛ من قبول ندارم كه شش ماه قبل و شش ماه بعد از انتخابات بخواهيم كار را تعطيل كنيم، قانون براي تبليغات رياست جمهوري سه هفته را تعيين كرده و قطعا روي اين فكر شده و اين قانون است و اگر قرار باشد از شش ماه قبل از انتخابات فضاي كشور را نامتعادل و بحثهاي انتخاباتي را به دولت بكشانيم، زمان به عنوان يك ثروت ملي هيچ وقت قابل جبران نخواهد بود. وي ادامه داد: فضاي تبليغات انتخاباتي بايد فضاي برادري، منطق و تعاون براي اداره بهتر كشور باشد و ما رقابت براي قدرت را قبول نداريم و قطعا هر فردي با انگيزه به دست آوردن قدرت وارد رقابت شود، نميتواند مفيد باشد. احمدينژاد وظيفه كانديداها را اعلام حضور و اعلام برنامهها دانست و اظهار داشت: در فضاي دموكراسي ليبرال دو عنصر اخلاق و مردم از صحنه خارج شدند و دروغ و فريب ارزشهاي انساني را لگدمال كردند و به همين علت افراد در آنجا براي راي آوردن حتي از دزدها، آدمكشها و همجنسبازها حمايت ميكند اما در كشور ما هدف راي آوردن نيست بلكه خدمت است و قطعا با درگيري و تشنج نميتوان خدمت كرد و نميتوان به وحدت ملي دست يافت. وي ادامه داد: در انتخابات دوره قبل بنده به احدي تعرض نكردم، امروز هم فقط حرفهاي خودم را ميزنم و معتقدم نبايد فضايي درست شود كه در شان ملت ايران نيست؛ البته 3-4 ماه است كه تهاجم 3-4 ساله عليه دولت متمركز شده و برخي طوري حرف ميزنند انگار اين دولت هيچ خدمتي نداشته است اما من تحمل كردم و حتي فقط گفتم راجع به علت هجمهها صحبت خواهم گفت. رئيسجمهور با تاكيد بر لزوم مقايسه عملكردها تصريح كرد: فردي مقاله نوشته بود كه اين دولت به دولتهاي ديگر توهين ميكند و استنادش اين بود كه چرا دولت نهم آمار عملكرد خود را با آمار دولتهاي قبل مقايسه ميكند ! وي در پاسخ به سوالي درباره روند اقتصاد ايران اظهار داشت: ما در زمينه اقتصاد سازوكارهاي قوي طراحي كرديم و ديديد كه عليرغم صدور 4 قطعنامه و بحران اقتصادي در دنيا، يكي از بهترين مديريتهاي اقتصادي در ايران انجام شد و انشاءالله شكوفايي اقتصاد ايران ادامه خواهد داشت كه يكي از نمونههاي آن افتتاح كارخانه فولاد بود كه امروز انجام شد كه البته ما ميخواستيم بعد از انتخابات افتتاح كنيم كه با اصرار و آماده بودن مقدمات در اين زمان اين كار انجام شد و صدها طرح ديگر نيز قرار است افتتاح شود كه گفتهايم به بعد از انتخابات موكول شود. وي با اشاره به طرح تحول اقتصادي اين طرح بزرگ را يك انقلاب اقتصادي دانست و اظهار داشت: در اين طرح حتي اصلاح الگوي مصرف نيز در بخش هدفمند كردن يارانهها ديده شده است كه اميدواريم با تصويب اين طرح رشد اقتصادي كشورمان با شتاب روزافزون ادامه يابد. خبرنگار روزنامه اعتماد ملي در ادامه اين نشست خبري خطاب به رئيسجمهور گفت: شما در اردبيل پروندهاي با عنوان "نفت اردبيل " داشتيد لطفا توضيح دهيد كه ارتباط اين پرونده با وزير كابينه شما و اختلاف شهيد باكري با آقاي محصولي چه بوده است؟ احمدينژاد پاسخ داد: شهيد باكري سال 1362 شهيد شد و بنده از سال 72 تا 76 استاندار اردبيل بودم؛ روزنامه سلام هم همين اتهام را به من زده بود كه من به آنها جوابيه دادم اما منتشر نكردند، به دادگاه شكايت كردم و در دادگاه از آقاي خوئينيها خواسته شد تا مداركشان را ارائه دهند اما ارائه ندادند و محكوم شدند. همين خبرنگار پرسيد: برنامههاي شما در زمينه حقوق بشر چيست كه رئيسجمهور پاسخ داد: ما در كشور خودمان با معيارهاي خودمان حرف ميزنيم و در نگاه ما بالاترين كرامت، متعلق به انسان است و حقوق انسانها بايد محترم شمرده شود و البته من در طول برنامههايم نظرم را در باره زنان، كارگران، دانشجويان،جوانان و اقشار مختلف خواهم گفت. احمدينژاد خاطرنشان كرد: چرا بعضيها اصرار دارند از متخلفين دفاع كنند؟ بعضي رسانهها يك ديكتاتوري راه انداختند و به خودشان حق ميدهند بيمحابا به هر كسي هر اتهامي وارد كنند و ميبينيم كه بسياري از حقوق ملت ما و آبروي افراد در برخي رسانهها به راحتي مورد هجوم قرار ميگيرد و وقتي آنها براي استيفاي حق خو اقدام ميكنند، رسانهها سريع با جنجال به آنها حمله ور ميشوند؛ يا اساسا در مورد مسئلهاي به عنوان دعواي زن و مرد ما چنين موضوعي را قبول نداريم چرا كه زن و مرد مكمل هم هستند و جامعه بشري به هر دو به طور كامل نياز دارد و هر دو محترم هستند و آن كسي عزيزتر است كه مومنتر و پاكتر باشد. در غرب دعواي زن و مرد درست كردند و با شعار برابري بلايي سر آنها آوردند و بردهداري مدرن راه انداختند؛ بنده در تلويزيون سوئيس هم گفتم كه در ايران زنان بسيار عزيز و جايگاهشان در انديشه ما بسيار بالا است. زن، محور جامعه و خانواده و مربي انسانها است و امروز هم در ايران زنان فعال هستند و در عرصه اجتماعي جز معيار توانمندي هيچ محدوديتي وجود ندارد كه البته از لحاظ ذاتي هر كدام از زن و مرد توانمنديهاي خاص خود را دارند. *امروز 15 روزنامه 24 ساعته به دولت فحاشي مي كنند رئيس جمهور كشورمان بعدازظهر امروز در نشست خبري با خبرنگاران داخلي در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوالي در خصوص اعلام امارهاي اشتباه از سوي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخصوص ارائه مجوز به روزنامه گفت: شما از كجا ميدانيد كه اين آمارها اشتباه است و بايد توجه داشته باشيد روزنامه مجوز گرفته با آن روزنامهاي كه منتشر ميشود متفاوت است و دو مقوله جدا از هم هستند؛ چرا كه خيلي افراد هستند كه مجوز دريافت ميكنند و در زمانيكه قانون براي آنها مشخص كرده است روزنامه خود را منتشر نميكنند. وي افزود: بنده در جريان اين آمارها نيستم و نبايد نتيجه گرفت و گفت كه اين آمارها در دولت شما بسيار است و بايد براي حرفتان سند و مدرك ارائه كنيد، اما بايد بگويم كه روزنامهها در كشور ما آزادي مطلق دارند بگونهاي كه حتي به حقوق عمومي نيز تجاوز ميكنند و ما با كسي شوخي نداريم و اگر واقعا وزير ارشاد آمار اشتباه داده باشد بنده تذكر مي دهم و خود ايشان موظفند كه اين آمارها را اصلاح كنند. رئيس جمهور در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در خصوص تعطيل شدن روزنامه ياس نو توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ادعاي شما مبني بر وجود آزادي در ايران گفت: وزارت ارشاد نميتواند روزنامه را توقيف كند بلكه اين امر وظيفه قوه قضائيه است و اگر شما اعتقاد داريد كه قانون ضامن آزادي است بدانيد كه معناي آزادي بيقانوني نيست و بدانيد كه بنده مخالف توقيف روزنامهها هستم و مشاهده كردهايد كه در اين دوره كمترين توقيف روزنامه نسبت به دولت گذشته اتفاق افتاده است. احمدينژاد در پاسخ به ادعاي اين خبرنگار كه روزنامه ياس نو را تنها پايگاه خبري رقيب وي ميدانست گفت: امروز 15 روزنامه 24 ساعته دولت را فحش ميدهند و روزنامههاي مخالف دولت كه الي ماشاءالله زياد هستند و حالا اگر يك روزنامه بسته شده است بايد رسيدگي كنيم و ببينيم دليل آن چيست و اين به آن معنا نيست كه در ايران آزادي وجود ندارد. وي با بيان اينكه بنده اثبات خواهم كرد كه ايران آزادترين كشور است گفت: در هيچ جاي دنيا تا اين حد بيمهابا اهانت نميشود و از مجازات نيز تا به اين حد مصون نيستند و بطور مثال براي آنها حكمي چند ميليون دلاري صادر ميكنند تا براي هميشه از عرصه سياسي خارج شوند و خوب ممكن است اشكالاتي ما داشته باشيم و بايد به آن رسيدگي كنيم و اگر تصور ميكنيد اجحافي صورت گرفته آن را منعكس كنيد و بنده نيز به هيئت نظارت خواهم گفت كه بررسي آن را مجددا در دستور كار خود قرار دهد. رئيس جمهور در پاسخ به اعتراض مكرر اين خبرنگار به وي گفت: همين قدر كه شما در مقابل من ايستادهايد و سخن ميگوييد و احساس آزادي نميكنيد جاي تعجب دارد و بدانيد كه در هيچ جاي دنيا شما نظير چنين جلسهاي را نميبينيد؛ چرا كه همه روساي جمهور سوالات كنفرانسهاي خود را از قبل مشخص ميكنند و در حاليكه به خبرنگاران ميگويند براي مطرح كردن سوال خود دستهايتان را بالا كنيد اما افراد مجاز براي مطرح كردن سوال از قبل مشخص شدهاند، اما ما براي هيچكس سوالي تعيين نكرديم و در ايران نميشود غير از اين عمل كرد؛ چرا كه ملت ايران يك ملت آزاده، با فرهنگ و با تمدن است و خودش كشور را اداره ميكند. احمدينژاد در پاسخ به سوال يكي ديگر از خبرنگاران كه از وي درخصوص فرهنگسازي با ساخت فيلمهايي مانند يوسف پيامبر گفت: اين امر پيشنهاد بسياري خوبي است ؛ چرا كه گنجينه فرهنگ ايران گنجينه عظيم و بيپايان است و سرشار از ارزشهاي الهي و اسلامي است و به نظر بنده ذخيره بسيار بزرگي براي تمام هنرمندان است و دولت در اين جهت از افراد حمايت خواهد كرد. وي افزود: در عرصه ميراث فرهنگي نيز كارهاي بسيار خوبي انجام شده است و تعداد آثاري كه در اين دولت به ثبت رسيد بيش از كل آثاري است كه قبل از اين دولت به ثبت رسيد و اين يك حركت زيربنايي براي صيانت از ميراث فرهنگي است و در اين دولت بسياري از سنتها و آداب ايراني كه به آن توجه نميشد ثبت ملي شد و حتي خليج فارس كه يك نام ملي است و برخي كه ممكن بود در گوشه و كنار به آن خدشهاي وارد كنند به ثبت ملي رسيد. رئيس جمهور با اشاره به نظرش درخصوص سريال يوسف پيامبر گفت: اين سريال، سريال بسيار خوبي بود و بنده هم بسيار استفاده كردم و پيامهاي الهي براي همه بشريت الهام بخش است و ايكاش ما ميتوانستيم زندگي همه پيامبران را در معرض ديد داشته باشيم تا همه مردم از آن درس بگيرند. احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص فروش اوراق مشاركت براي نفت و متهم كردن دولت به كپيبرداري اين طرح از ديگر نامزدهاي انتخاباتي گفت: برخي حرف مرا كاملا وارونه كرده بودند و چيز ديگري نوشته بودند و بعد مطرح كردند كه اين طرح ما بوده و حتي يك كاريكاتور نيز از بنده كشيدند كه خود اين امر جرم است البته بنده اين امر را دنبال نكردم. وي افزود: طرحي كه بنده مطرح كردم اين بود كه براي سرمايهگذاري در اكتشاف نفت تا به امروز شركتهاي خارجي حضور پيدا ميكردند و اعلام ميكردند كه در قبال مبلغي كه سرمايهگذاري ميكنند فلان درصد سود دريافت ميكنند كه البته اين طرح من بحث مشاركت در خود نفت نبوده بلكه سرمايهگذاري در اكتشاف نفت بوده مثلا يك بلوكي كه بايد 5 ميليارد دلار در آن سرمايهگذاري شود تا نفت آن بلوك استخراج شود و بعدا ممكن است سود اين 5 ميليارد مثلا 15 ميليارد شود. رئيس جمهور همچنين ادامه داد: تا 2 الي 3 سال قبل عمدتا شركتهاي خارجي حضور پيدا ميكردند اما در اين دولت ما اصرار كرديم كه بايد خود وزارت نفت اين كار را انجام دهد و خوشبختانه 47 يا 48 ميليارد دلار شركت نفت سرمايهگذاري كرد و اين سرمايهگذاري بسيار پرسود است؛ چرا كه يك سرمايهگذاري بسيار پرسود و داراي كار فني پيچيده و بالا است و چون وزارت نفت براي كشف بلوكهاي جديد نياز به منابع دارد بايد اين منابع خود را يا از سرمايهگذاران خارجي تامين كند و به آنها سود بدهد و يا بايد از منابع مردمي استفاده كند و به مردم سود بدهد. احمدينژاد همچنين اظهار داشت: ما صلاح دانستيم كه آن 18 درصد سودي كه قرار است براي اكتشاف نصيب سرمايهگذار خارجي شود به جيب مردم بيايد و لذا اوراق مشاركت سرمايهگذاري در اكتشاف و تصفيه نفت را صادر كرديم ولي برخي اين امر را بردند و به چيز ديگري تبديل كردند و گفتند كه اين دولت ميخواهد سهام نفت بين مردم توزيع كند اما اين امر نيازمند به قانون است و ممكن است با قانون اساسي مغايرت داشته باشد؛ چرا كه نفت براي نسلهاي متوالي و پيدرپي است. وي افزود: حرف ما اين بود كه وزارت نفت براي امسال 30 ميليارد دلار براي سرمايهگذاري نياز دارد و اين امر را يا بايد از خارج از كشور دريافت كند و به آنها سود بدهد و يا بايد از خود مردم دريافت كند و معادل آن به مردم سود بدهد و بنظر همه سود دادن به مردم خودمان مهمتر است خصوصا كه بسياري از ايرانيهاي خارج از كشور پولهايشان در معرض خطر است و سرمايهگذاري در داخل كشور براي آنها بهترين فرصت است. رئيس جمهور با بيان اينكه كار اين طرح تمام شده است و هيچ ربطي به دولت بعدي ندارد گفت: بر روي اين طرح يك سال كار كارشناسي شده است و آخرين مجوزهاي آن هفته گذشته توسط هيات مديره نفت و بانك مركزي صادر شده است و اين طرح براي يك روز و 2 روز نيست و يكسال تمام بر روي آن كار شده و از سال گذشته كه بحرانها در جهان آغاز شد گروهي مامور شدند تا كار كارشناسي انجام دهند و امروز اين طرح عملياتي شده و بانك مركزي تنظيم خواهد كرد و تا چند روز آينده اين اوراق منتشر خواهد شد. احمدينژاد همچنين گفت: در حال حاضر تقاضا براي سرمايهگذاري خارجي بر روي نفت بسيار است و پس از اينكه وضع اقتصادي آنها را خداوند خراب كرد به سمت ايران چرخيدند اما ما ميخواهيم ملت ايران را هم شريك كنيم و آن چيزي كه تا به امروز توافق شده يك ميليارد يورو است كه اگر اين امر محقق شود ما مِيتوانيم ملت ايران را وارد كنيم و نياز خود را از خارجيها هم منتفي كنيم. *در مناظرات خواهيد ديد كه استدلالي براي ادعا ها وجود ندارد رئيس جمهور كشورمان در ادامه نشست خبري خود با
سرویس فرهنگی ـ «علیرضا قزوه» شاعر توانمند و خوش قریحه نسل انقلاب، شعر زیر را با توجه به اتفاقات اخیر و فضای کنونی جامعه سروده و آن را برای «تابناک» ارسال نموده است:
**************************
به من مربوط نیست که سایت ها چه می نویسند
که دولت چه می خواهد از جان مجلس
یا مجلس چگونه کنار می آید با قوه قضاییه ...
به من مربوط نیست که اختلاس 300 میلیاردی یعنی چه
و اصلا 300 میلیارد چقدر است و
پشت ماجرا چه پدرسوخته هایی هستند
به من مربوط نیست دیگر
که حکم جلب دارد و
آبرو می برند...
پس ای ابر خطاپوش ببار...
به من مربوط نیست که بگویم آقای "ایکس" که کمی چاق است
که بود و کجا بود
و چه شد که شد و افتاد
یا اقای "وای" که شکل مستر فلان بود
یا آقای "زد" که لاغر است و مدام قول می دهد
اصلا که بوده اند و کجا بودند
یا این که این جماعت زیبایی اندام
چه ارتباطی با سیاست دارند
ای کاشکی آقای "ایگرگ" این الف بچه ها را نمی آورد...
( این ایگرگ می تواند آقای آلبرت انیشتن باشد
که لابد ارتباطی با اختلاس هم دارد)
من فقط باید بنویسم آقای "ایکس" و "زد"
و شما خیال کنید که آنها آقای سنگ پایند یا آقای رب گوجه فرنگی
وقتی که قاط می زند اقتصاد سیاسی
سیاست فرهنگی
باید که هنگ کند
اشعار من
و گاه شعر همین می شود که می بینی
البته ما شاعران می دانیم که حال سیاست خوب نیست
البته ما دانش آموزان می دانیم
تا وقتی اختلاس حل نشود
کیف قاپها تمام نمی شوند
البته ما ریزه میزه ها می دانیم
که اختلاس ریشه داشت در حرمسرای آقامحمدخان قاجار
در سبیل ناصرالدین شاه
و ریشه دارد در ویلاهای کانادا
پس ربطی به رییس بانک ملی ندارد
که رفته است دوش آب خنک بگیرد در جایی مثل پپسی
البته ما شاعران می دانیم
که دولت بی تقصیر است
و مجلس محترم بی تقصیر است
حتی آقای "ایگرگ" و "زد" بی تقصیرند
گناهکار واقعی نیروی جاذبه زمین است
و من هم بی تقصیرم
اما
وقتی کسی معذرت نمی خواهد
من عذر می خواهم از همه
مردم عذر می خواهند از شما
ما را ببخشید آقای "ایکس"
تصدقت بروم آقای "ایگرگ"
شما بی نظیرید آقای "زد".
سخنگوي دستگاه قضايي، با اشاره به فساد عظيم بانكي اخير گفت: جرمي كه واقع شده يك فساد بزرگ است و بايد برخورد متناسب با آن باشد. قوه قضاييه مصمم است بدون تبعيض، چشمپوشی و خط قرمزي به جز ملاحظه شرع و قانون، با اين موضوع برخورد كند.
او همچنين در تشريح جزييات بيشتر از اين پرونده از احضار پانزده نفر جديد مرتبط با موضوع خبر داد و تأكيد كرد كه قوه قضاييه در رسيدگي به اين پرونده گول نخواهد خورد.
به گزارش «تابناك»، حجتالاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژهاي دوشنبه شب با حضور در برنامه گفتوگوي ويژه خبري شبكه دو سيما درباره آخرين اقدامات براي پيگيري پرونده فساد مالي اخير در سيستم بانكي اظهار كرد: همان گونه كه مقام معظم رهبري فرمودند متأسفانه فساد مالي سرايت ميكند و مثل خوره به جان يك نظام و سيستم ميافتد و آن را از بين ميبرد. برخورد با فساد بايد متناسب با آن باشد، در خصوص فساد اخير بايد يك اقدام در خور هم از نظر قضايي، نظارتي، آسيبشناسي و پيشگيري صورت گيرد تا درس عبرتي براي كساني باشد كه دست به اين گونه فسادها ميزنند و همچنين عبرتي براي مسوولان در هر ردهاي باشد كه احيانا كوتاهي كردهاند.
مبلغ، همان 3 هزار ميليارد تومان است
محسني اژهاي درباره ميزان اين فساد يادآور شد: سه هزار ميليارد تومان مطرح، بيشتر و كمتر نيز بيان شده كه البته هر كدام يك مبنايي دارد. شركت توسعه سرمايهگذاري امير منصور آريا كه داراي چندين شركت زير مجموعه است، توسط خانواده امير خسروي در سال 85 راهاندازی شد و در حقيقت طرف اصلي اين فساد، اين شركت و مسئولان آن هستند.
وي گفت: آنها سه، چهار نوع اعتبار و تسهيلات از بانكها دريافت كردهاند. در آغاز کار، اعتبار اسنادي و ريالي به صورت درست انجام شده و اگر هم خلاف مقررات بوده، خيلي قابل توجه نبوده است. در بخشي ديگر خلاف مقررات اعتبارات دريافت كرده و پس از مدتي آن را تسويه كردند، اما در ماههاي آخر كه هم مبلغ و تعداد آن زياد بوده اكثرا خلاف مقررات انجام شده و بخش اعظمي از آن نيز تسويه نشده است. در حقيقت، كل اعتبار اسنادي گرفته شده از آغاز تا پایان توسط اين شركت و اين گروه از بانك صادرات همان مبلغ سه هزار ميليارد تومان است.
اما اين نكته به اين معنا نيست كه كل سه هزار ميليارد برنگشته و همه خلاف مقررات بوده است. بخشي از آنها دست بوده، بخشي تسويه شده و مبلغي باقي مانده كه هنوز وصول نشده و اكنون بانك صادرات و بانك ملي درگير اين موضوع هستند.
بانك مركزي نيز درگير ماجراست
دادستان كل كشور با طرح اين پرسش كه آيا تنها يك شعبه بانك صادرات در اهواز و يك شعبه بانك ملي در كيش در اين زمينه درگير بودند، گفت: خير. حتما غير از اين دو شعبه افراد ديگري در بانكهاي صادرات و ملي در زمينه درگير هستند، ولی اينكه کوتاهی آنها چقدر است، توضيح خواهم داد، ولي اجمالا بيش از اين دو شعبه درگير اين موضوع هستند. بانك مركزي نيز حتما درگير است، به ويژه درباره نحوه نظارت و اينكه هنگامی كه از موضوع آگاه شده با آن برخورد شايسته انجام داده يا خير!
صاحبان قدرت از شركت «منصور آريا» حمايت كردهاند
سخنگوي دستگاه قضايي تصريح كرد: در مورد اينكه آيا در اتفاقي كه افتاده، مدير عامل يك شركت و دو شعبه از بانك درگير بودهاند يا اينكه حمايتي شده و به تعبيري اعمال نفوذ شده و كساني كه صاحب قدرت بودند و ميتوانستند در بانك نفوذ كنند، از اين شركت خصوصي (منصور آريا) حمايت كردهاند، بدون ترديد اين نيز وجود دارد و حمايتهايي شده و كساني كار آنها را تسهيل كردهاند و در بعضي از اين كارها معاونت كرده اما اينكه با سوءنيت يا بدون سوءنيت بوده و يا اينكه در حال كمك به يك فعال اقتصادي هستند يا در كنار اين فعاليت خود نيز بهرهمند ميشدند از موضوعات در حال بررسي است.
درباره سوءاستفاده مالي در بانك سوييس خبري ندارم
به گزارش ايسنا، در ادامه مجري برنامه با اشاره به سوءاستفادهاي در يكي از بانك هاي سوييس از محسني اژهاي سوال كرد كه زمان آغاز فساد مالي كي بوده است كه وي پاسخ داد: در مورد بانك سوييس خبري ندارم و تاثيري هم در موضوع ندارد. در خصوص اين فساد بايد بگويم كه از سال 86 كار اين شركت شروع شده و از ابتدا همه اقدامات تخلف نبوده و از سال 88 و عمدتا سال 89 و همچنين ماههاي سال 90 اين فساد گسترده صورت گرفته و اين عدد و رقم را به بار آورده است و در حقيقت ميتوان گفت كه عمده آنها از نيمه دوم سال 88 و عمدتا 89 و بخشي نيز در سال 90 اتفاق افتاده است.
شرح آغاز ماجراي LC در سيستم بانكي
محسني اژهاي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: سوم شهريور ماه سال 1377 طرحي در هيأت وزيران وقت با نام طرح «ساماندهي اقتصادي» مطرح بود. بند 5 اين مصوبه بيان ميكند كه بانكهاي داخلي مجازند براي ساماندهي اقتصادي از اعتبارات داخلي استفاده كنند. اين قضيه چند سالي به درازا كشيده شد. در چهاردهم مرداد ماه سال 1380 شوراي پول و اعتبار در نشست نهصد و شصتم خود، اين موضوع را تصويب و در تاريخ 28 مرداد ماه سال 80 بانك مركزي دستورالعمل اجرايي آن را ابلاغ ميكند و از سال 80 اين مسأله به ندرت انجام ميشد. البته بايد بگويم كه اركان LC داخلي با LC خارجي متفاوت نيست.
اصلا جنسي خريد و فروش نشده است
وي گفت: آنچه رخ داده به ويژه در ماههاي آخر و در اعتبارات اسنادي آخر، اين است كه در برخی موارد بيش از ده مورد تخلف صورت گرفته است؛ يكي اينكه فروشنده و خريدار واحد بودند؛ يعني دو شركت زيرمجموعه شركت مادر بودند و در مواردي اصلا جنسي خريد و فروش نشده و فقط كاغذي به صورت صوري نوشته شده و به تبع جنسي حمل و نقل نشده است. همچنين بايد اعتبارسنجي انجام ميشد كه در موارد زيادي صورت نگرفته است. بانك صادرات ( گشايش كننده اعتبار) بيش از سقف مجاز خود اعتبار اسنادي صادر كرده و بانك ملي (كارگزار) ميدانسته كه اين سقف در حد اين شعبه نيست و بايد تأييديه دريافت ميكرد كه اين كار را نيز نكرده است.
آقايان ميدانستند كه دارند كار خلاف انجام ميدهند
دادستان كل كشور خاطرنشان كرد: خود آقايان ميدانستند كه دارند كار خلاف انجام ميدهند؛ هم دو شعبه نامبرده و هم بعضي از افراد در سرپرستي و استان. به اين دليل كه آنها میدانستند، شركتهاي اين گروه در جاهاي گوناگون است و اگر به صورت عادي و معمولي ميخواستند يك اعتبار اسنادي از بانك صادرات بگيرند، چرا فقط در هجده ماه به يك شعبه خاص و آن هم درجه 3 مراجعه ميشد و همه موارد تنزيل شده نيز در يكي از شعبات بانك ملي در كيش صورت ميگرفت؟!
تقصير مديران بانكهاي ملي و صادرات بايد بررسي شود
سخنگوي دستگاه قضايي با بيان اينكه اين دو شعبه مسلما مقصر هستند، گفت: اما درباره اينكه مديران عامل بانكهاي صادرات و ملي مقصر هستند يا اينكه صرفا نظارتي نكرده و يا از پارهاي از موارد هم آگاه بودند، از جمله مواردي است كه بايد بررسي شود بدون ترديد مقصر هستند؛ اما اينكه با سوءنيت بوده يا خير، در آينده درباره آن صحبت ميكنيم. درباره بانك مركزي نيز اين موضوع مطرح است كه آيا بخشنامهها و دستورالعملهايي كه ابلاغ كرده براي اجرايي شدن آن نيز اقداماتي انجام داده يا خير.
تخلفات سال 88 تذكر داده شده بود
محسني اژهاي با اشاره به اقدامات دستگاههاي نظارتي از جمله سازمان بازرسي كل كشور تصريح كرد: در سال 88 سازمان بازرسي كل كشور، خطاب به بانك ملي گزارش مفصلي نوشته و موارد خلاف قانون را گزارش داده و بيان كرده كه در زيرمجموعه شما چنين تخلفاتي صورت گرفته است. نكته اينجاست كه از صفحه شانزده به بعد اين گزارش، مربوط به شركتهاي همين گروه است.
همچنين در هجدهم دي ماه سال 89 كميسيون اصل 90 مجلس نامهاي خطاب به مديرعامل بانك ملي نوشته و نسبت به اين گروه هشدار داده است. جالب اينجاست كه بسياري از اين اعتبارات اسنادي پس از اين تاريخ صورت گرفته است. این نامه، رونوشت به بانك مركزي و بانك صادرات نيز شده كه البته مورد توجه قرار نگرفته است. البته پاسخي داده شد، ولي متأسفانه در گزارش به گونهای از اين گروه حمايت كردند.
اگر اين فساد نيست، پس چه چيزي فساد است؟!
وي يادآور شد: مشكل گروه اميرمنصور خسروي با بانك ملي به همين موضوع برنميگردد. آنها از شعبه ديگري از بانك ملي تسهيلات زيادي نيز دريافت كردهاند و در حقيقت اعتبارات و تسهيلات ارزي و ريالي سنگيني به اين گروه داده شده است. مردم عزيز ما وقتي اين موضوعات را ديده و شنيدهاند، قطعا از قوه قضاييه درخواست رسيدگي دارند اگر اين فساد نيست پس چه چيزي فساد است؟ وظيفه دادستان كل كشور عنوان دفاع از حقوق مردم، عمل در اين گونه موارد است.
مشكل اصلي در اجرا نکردن قانون است
محسني اژهاي گفت: ما نميگوييم كه مقررات و قانون كامل است، ولي مشكل اصلي اينها نيستند مشكل اصلي در اجرا نکردن قانون و عدم نظارت است. اين توجهي كه مقام معظم رهبري در ساليان گذشته كرده و در سخنان خود فرمودند كه من در سالهاي قبل گفتم و هشدار دادم، اگر عمل ميكرديد اين اتفاق نميافتاد. من به سهم خودم از مردم عذرخواهي ميكنم كه اگر وظيفهاي حداقل در همين دو سال به عنوان دادستان كل كشور از باب نظارت داشتهام اما آن را انجام نداده ام. انشاءالله خدا توفيق جبران آن را دهد.
مبارزه با فساد از كارافتادن امنيت اقتصادي نيست
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام محسني اژهاي در ادامه اظهار كرد: افراد خدوم و پاكي در سيستم بانكي و غير سيستم بانكي داريم و بسياري از اين افراد دلسوز و مطمئن بوده كه در حال كار كردن هستند. خدايي نكرده وقتي سخني گفته ميشود، به اين معنا نيست كه پاكي و تلاشهاي اين افراد را ناديده بگيريم.
همچنين دولت ما با تمام توان و قدرت و قوت در صحنههاي گوناگون درگير است و اين مسأله را نميتوان ناديده گرفت. گاه اين طور تلقي ميشود كه اگر فردي ميخواهد با مفسد اقتصادي برخورد كند، امنيت اقتصادي از بين ميرود، در حالي كه اين مسأله برعكس است و اگر به مفسد اقتصادي برخورد كنيم، در واقع زمينه را براي رشد افراد صالح و كار صالح به وجود ميآوريم.
همه با هم پيگير ماجرا هستيم
سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: در مسألهاي به اين بزرگي همه قواي كشور به طور جد به دنبال اين بودند كه همزمان چند كار انجام شود. در وهله نخخست، قوه قضاييه با جديت و قوت پيگير موضوع شد و از همه كساني كه در اين جرم بزرگ به عنوان مباشر، معاون و توسعه كننده به ناحق بودند به طور جدي برخورد كرد. قوه قضاييه، مجلس و دولت كميسيونهاي مشترك زيادي را تشكيل دادند تا اين موضوع را آسيبشناسي كنند تا ببينند مشكلات از كجا سرچشمه گرفته است؛ مثلا، نمونهاي كه بانك مركزي در مورد بانك گردشگري اعلام كرد، به گونهای كه مسئولان اين بانك ربطي به اين قضيه ندارند، ولي بانك مركزي اعلام كرد كه اگر مسئولان اين بانك غيرمتخصص و غيرواجد شرايط باشند، امكان دارد در آينده مشكلاتي را ايجاد كنند.
همچنين در مسألهاي به اين بزرگي، كميسيون اصل 90 و دولت وارد اين قضيه شدند و سيستم بانكي متوجه شده كه مشكلات از كجا پدید آمده است.
كسي اين مسأله را كشف نكرده است
وي درباره اينكه دستگاه قوه قضاييه چه کارهایی را در زمينه فساد مالي اخير انجام داده است، گفت: اين مسأله به گونهای نيست كه بانك مركزي يا بانك صادرات يا سازمان بازرسي كل كشور اعلام كند كه آن را كشف كرده است. امكان دارد گزارشي رسيده باشد كه خلافي در حال وقوع است، ولي به طور قطع كسي اين مسأله را كشف نكرده است؛ برای نمونه، در اين مسأله، زماني كه اين فرد اعتبارات زيادي را از بانك گرفت و بخش زيادي از آن را به غير از آنچه تعهد به بانك داشت، اختصاص داد. مثلا در يك مورد از اين مسأله، ميتوان اشاره كرد كه با همين اعتباراتي كه از بانك براي يك توليد مشخص و وارد كردن مواد اوليه مشخص گرفته است، آن را براي پذيره نويسي با ده نوع تخلف براي تخصيص بانك آريا اختصاص داده است. در واقع دستکم دویست ميليارد تومان از وجوهي را كه از اين بابت تسهيل كرده است، با اقداماتي متقلبانه و به نوعي پولشويي به تأسيس بانك آريا اختصاص داده است.
تقدير از تلاشهاي دادگستري خوزستان
محسني اژهاي ادامه داد: يكي از مسئولان اين افراد اعلام كرده كه در تهران 135 ميليارد تومان از اين وجوه را صرف خريد ساختمان كردهاند. در واقع، اين افراد وجوهي را به عنوان اينكه جنسي را از فروشنده بخرند و آن را بازتوليد كنند، دريافت كردند، ولي در جاي ديگر خلاف قانون و مقررات آن را صرف كردند. در اين زمان، وجوه كافي را براي تسويه حساب نداشتند و يكي از بانكهاي مربوطه كه تنزيل كرده بود با مشكل برخورد و سرانجام به بانك صادرات مراجعه كرد كه اين جنسي كه خريداري كردهايد، موعد آن رسيده و بانك شعبه مربوطه پول را واريز نميكند و به اين ترتيب، اين مساله كشف شد، والا هيچ دستگاه ديگري در حين بازرسي نميتواند اين مساله را كشف كند.
در اين هنگام وقتي كه مديرعامل بانك صادرات در روز جمعه (روز غيراداري) متوجه اين موضوع ميشود، تلاش ميكند با مقامات دادگستري خوزستان تماس بگيرد و در اين زمان به لحاظ امنيت موضوع بلافاصله رييس دادگستري خوزستان پيگير موضوع شده و دادستان را احضار ميكند و سرانجام در روز شنبه، شماري از متهمان اصلي پرونده يعني از بانك صادرات اهواز و حكم تعقيب امير خسروي را صادر كرده و بلافاصله آنها را دستگير ميكند و تمام شركتهاي وابسته به اين گروه را توقيف كرده و حسابهاي اعضاي هيأت مديره را بلوكه و مسدود ميكند و رييس دادگستري خوزستان نامههايي را به بانك مركزي، بورس و ثبت اسناد مينويسد كه اين افراد ممنوعالخروج و ممنوعالمعامله هستند.
دادستان كل كشور تصريح كرد: با پيگيري دادگستري خوزستان، دامنه وسيعتري از اين پرونده كشف شد و زماني كه اين خبر به تهران رسيد، در بررسي كه در دستگاه قوه قضاييه شد دریافتیم كه ابعاد پرونده خيلي فراتر از اهواز است و تخلف صورت گرفته، بيش از دو شعبه بانك ملي كيش و بانك صادرات اهواز است.
پانزده نفر جديد احضار شدهاند
محسني اژهاي تأكيد كرد: از هنگامي كه پرونده احاله شد و آيتالله آملي لاريجاني به عنوان ناظر پرونده بنده را انتخاب كردند، در وهله نخست چند گروه كارشناسي بانكي و حقوقي تشكيل داديم و شروع به رسيدگي به ابعاد قضيه كرديم و طي تشريفات اين پرونده به تهران احاله شد و همه متهمان در حال حاضر در تهران هستند.
از 22 نفر در اهواز تحقيق و قرار بازداشت موقت صادر شده است؛ يعني كساني هستند كه با اسناد و مدارك موجود، اتهام متوجه آنها بوده و پانزده نفر ديگر شناسايي شدند كه در اين هفته و يا اوايل هفته آينده از آنها تحقيق میشود. از زماني كه پرونده احاله شده به دليل اينكه ابعاد پرونده در حال گسترش است و احتمال افزايش متهمان وجود دارد، بنابراين بازپرس پرونده، نياز به كمك دارد.
به همين دليل، گروه مشخص كارشناسي را از لحاظ كساني كه كاملا تبحر لازم را در مسائل بانكي دارند، تشكيل داديم و كارگروههايي با افرادي كه ميتوانند در امر بازرسي و حسابرسي دخالتي داشته باشند، تشكيل شده است. در واقع اين كار به دليل اين بود كه به بازپرس پرونده مشاوره بدهند تا پرونده سرعت بيشتري پيدا كند و كساني كه در اين پرونده مجرم و مقصر هستند، سريعتر به دادگاه بروند.
همه اموال متهمان در اهواز شناسايي شده است
سخنگوي قوه قضاييه افزود: يكي از اقدامات خوبي كه در اهواز شده، شناسايي اموال متهمان است؛ برای نمونه در برخی پروندهها با اين مشكل روبهرو ميشويم كه يك فردي از سيستم بانكي يا غير سيستم بانكي اموالي را ربوده و در نهايت اموالي را در دسترس نداريم كه بتوان آنها را توقيف كرد و جاي طلب بانك قرار داد، ولي در اين مسأله اهواز، هيأت كارشناسي را تشكيل داده و اموال اين افراد را توقيف كرده و در تهران اين مسأله بسط بيشتري پيدا كرده است و اکنون در حال شناسايي تمام اموال اين گروه هستيم.
135 ميليارد تومان ساختمان خريدهاند
وي ادامه داد: نامهاي را اين گروه در 26 شهريور خطاب به بنده نوشتند كه بيش از مطالبات برآورد ميشود و ارزش داراييهاي غيرجاري اين شركت مطابق جدول پيوست است به طوري كه نزدیک 47 هزار ميليارد ريال برآورد شده است كه بسياري از اموالي را بيان ميكند كه اين افراد خريداري كردهاند و اسناد خريد اين اموال وجود دارد كه نشان ميدهد به قيمت 135 ميليارد ساختمان را خريداري كردهاند، ولي اين ساختمانها به نام بانك و گروه نيست. در مجموع در حال بررسي اين اموال هستيم، زيرا برخی از اين اموال در رهن بانك است، ولي در كل همه دارايي سه هزار ميليارد تومان در كشور موجود است.
سرمايهاي در اين پرونده از كشور خارج نشده است
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به اين كه آيا سرمايه از كشور خارج شده است، اظهار كرد: بخشي از اين پولها كه در داخل كشور صرف شده در كشور وجود دارد، ولي در گذشته مجموعه تسهيلاتي كه اعم از اعتبارات اسنادي از بانك ملي و چند بانك ديگر گرفته شده است، خارج از كشور رفته و جنس خريداري كردند، ولي دوباره اين مال وارد كشور شده است. در واقع اين گونه نبوده كه پولي خارج از كشور شود و ديگر برنگردد. در مجموع كارشناسان بجد در حال بررسي موضوع هستند و وزارت دارايي و بانك مركزي موظف شده است كه كمك كند تا ببيند پولهايي كه وارد شده هر كدام كجا رفته است.
شرح ماجراي خروج مديرعامل بانك ملي از كشور
محسني اژهاي در پاسخ به پرسشی درباره اينكه يكي از افراد مرتبط با پرونده از كشور به كانادا گريخته، آيا مورد پيگيري قرار گرفته است، تصريح كرد: ما در هر كجا كه با عدل و انصاف بر رعايت مقررات و قانون جلو رفتهايم، پاسخ مثبت گرفته ايم و هر كجا كه مقررات را زير پا گذاشتهايم و ملتزم به قانون نبوديم و بر اساس التهابات افراط و تفريط كرديم فرجام خوبي نداشتهايم.
ما نميتوانيم همه كساني را كه به گونهای در سيستم بانكي در مقام گمان در اين قضيه باشند، دستگير كنيم. در واقع كساني را بنا بر قانون ممنوعالخروج ميكنيم كه براي اين افراد قرار صادر شده باشد، به گونهای كه اسناد و مدارك توجه اتهام طبق مقررات منطقي باشد.
در زمينه فرار مديرعامل بانك ملي از كشور بايد گفت، وي در يك جلسهاي در اهواز حضور يافت از وي تحقيق شد و ممنوعالخروج نبوده است. پس از روزي كه از اهواز ميآيد، به عنوان شركت در اجلاسي رهسپار لندن ميشود و آيا اين كه وي از كشور به قصد رفتن و برنگشتن خارج شده را بنده نميدانم و تنها استعفايي كه وي نوشت به دست ما رسيده است كه مطالبي در آن گفته، در بخشي از مسائل بانك صادرات را مقصر دانسته و در بخش ديگر بانك ملي شعبه كيش را مقصر دانسته است. ايرادي ندارد كه مديرعامل ملي برنگردد، ولي اگر وي به كشور بازگردد، به نفعش است و حتي اگر در مظان اتهام باشد، ميتواند از خود دفاع كند؛ بنابراين يا وي قصور داشته و يا تقصير دارد. به فرض اگر اتهامي متوجه وي شده است و دستگاه قضايي از اين فرد تحقيق كند، باز به نفعش است و در صورتي كه وي به كشور بازنگردد، بسياري از مسائل در اين پرونده به پاي او نوشته ميشود.
با قاطعيت به پرونده رسيدگي ميكنيم
وي در پاسخ به اين كه نگراني مردم اين است كه شايد پرونده 3 هزار ميليارد توماني دچار اطاله دادرسي شود و اين امر ميتواند اعتماد مردم را نسبت به نهادهاي بازرسي و نظارتي كاهش دهد، براي مقابله با اين موضوع چه اقداماتي را انجام دادهايد، تاكيد كرد: قوه قضاييه به حول قوه الهي مصمم است كه اين پرونده با سرعتي كه منافاتي با دقت نداشته باشد و با قاطعيت با آن رسيدگي كند. اگر بنده را به عنوان ناظر بر پرونده انتخاب كردند، به دليل اين است كه اولا تجربهاي كه در اين زمينه دارم، در اختيار قاضي و بازپرس قرار دهم و ثانيا ببينم اگر دستگاههاي ديگر كوتاهي انجام ميدهند، از آنها از موضع دادستان كل كشور بخواهم كه پاسخگو باشند، به گونهای كه اگر بانك مركزي، وزارت اقتصاد و دارايي، ملي و صادرات جواب نميدهد، بگويم سريعتر جواب را بدهند، به گونهای که گمان نكنند فقط با يك بازپرس روبهرو هستند.
از طرفي كارگروههاي كارشناسي و حقوقي تشكيل داديم كه بازپرس را حمايت كنند و مشورت لازم را به آن بدهند انشاءالله.
اين پرونده با حجم و ابعاد وسيعي كه دارد ـ به گونهای كه 22 نفر در مظان اتهام قرار گرفتند و قرار برايشان صادر شده و عدهاي از آنها در زندان هستند و پانزده نفر ديگر احضار شدند و بايد پاسخگو باشند ـ بنابراين اين چيزي نيست كه در مدت كوتاهي انجام شود.
مجازاتها را قاطعانه اجرا خواهيم كرد
وي تأكيد كرد: تمام تلاش خود را ميكنم و از خدا یاری میخواهم كه از حق مردم نگذرم و اجازه ندهم كه تبعيضي در اين پرونده واقع شود و همين طور همه تلاش خود را انجام ميدهم كه همه ابعاد پرونده روشن شود و ضعيفكشي نشود و وجوه بانكها و وجوه مربوط به بيتالمال به كشور بازگردد. همين طور به حول قوه الهي قاطعانه مجازاتي كه دادگاه براي اين افراد در نظر ميگيرد در زمان قانوني اجرا ميكنيم.
رسانههای درون كشور دلسوز هستند
دادستان كل كشور در پاسخ به اين كه پروندههايي كه به رسانه ها كشيده ميشود، گاه از حالت عدالت خارج شده و تحت تأثير جوسازي رسانهها قرار ميگيرند؛ آيا شما تحت فشار قرار گرفتهايد كه مصلحت انديشي نسبت به اين موضوع شود، گفت: من اصلا در فشار نبودم. با فضل الهي و اعتماد مردم اجازه نميدهم كه تحت تأثير فشار قرار بگيرم.
در مجموع بايد گفت كه رسانهها چند دسته هستند، بخشي از رسانهها داخل كشور بودند و رسانههاي دلسوزي هستند كه به دنبال اين هستند كه واقعيت قضيه چيست. اين دسته از رسانهها حسابشان جداست، ولو اگر حرفي را كم و زياد بزنند، دلسوزانه اين را میگویند.
افرادي ديگري هم هستند، يقينا معاند و يا دشمن در داخل و خارج از كشور و يا در زمين دشمن بازي ميكنند. تكليف اين افراد روشن است و خود رسانهها بايد مراقب باشند كه مستقيم در دام آنها قرار نگيرد. اين افراد بايد بدانند كه سيستم امنيتي، انتظامي و نظارتي و دستگاه قوه قضاييه با اين تريبونها يا رسانهها برخورد مناسب ميكنند.
در واقع اين افراد چون تصورشان اين است كه سوژه خوب به دست آوردند و از اين سوژه اهداف و اغراض سياسي و معاندات خود را دنبال ميكنند، بايد بگويم كه كور خواندهاند و فكر ميكنند كه از اين کار ميتوانند كلاهي براي خودشان بدوزنند. در كل مراقب و مواظب هستيم و سيستم اطلاعاتي به شدت مراقب اين قضيه است.
نه گول ميخوريم، نه تحت فشار قرار خواهيم گرفت
وي ادامه داد: عدهاي ديگري از اين افراد از اين قضيه ميخواهند عليه نظام و مسئولان استفاده كنند. اين افراد بايد بدانند كه مردم ما حرف و سخن اينها را مي فهمند؛ هرچند تخلفي شده، تخلف بزرگي است، ولی مهم اين است كه همه مصريم كه با اين تخلف بجد برخورد كنيم.
همان گونه كه ميدانيم در همه جاي دنيا تخلف صورت ميگيرد. ما نميگوييم كه اين تخلفي كه صورت گرفته، كار زشتي نيست بلكه جرم و گناه بزرگي است و مردم مطمئن باشند كه با آنها برخورد ميكنيم و به مقام معظم رهبري قول مساعد ميدهيم، همانطور كه فرمودند در آينده اين مساله مشخص ميشود.
بايد گفت كه اين موضوع فساد و هر مسأله ديگر از اين دست را مشخص كرده و با آن برخورد ميكنيم. كساني هم هستند كه خط نادرست بدهند و جريان انحرافي به وجود ميآورند، به گونهاي كه هم ما و هم مردم را دچار اشتباه و گاهي مسائلي را براي تحريك ما يا انحراف دادن پرونده مطرح ميكنند. بايد بگويم كه اين پرونده در مسير قضايي خود قرار گرفته و بخشي كه مربوط به جرم و اتهام است، اجازه دهند كه دستگاه قضايي كار خود را با قوت انجام دهد و هر كسي كه قصد خيري هم دارد، مي تواند دستگاه قضايي را كمك كند. برای نمونه، فردي در نماز جمعه گزارش 21 صفحهاي به من تحويل داد كه با خواندن آن گزارش اطلاعات مفيدي را به دست آوردم. مردم، مسئولان و دستگاهها اگر ميخواهند كمك كنند در امر رسيدگي به جرم و در راستای اصلاح ساختار و رفع نقصها و ضعفهايي كه در بانكها بوجود ميآيند ميتوانند كمك كنند؛ اما اگر كساني مغرضانه آدرس نادرستی به ما بدهند و تحت فشار قرار دهند كه ما را بترسانند و يا تطميع كنند به حول قوه الهي نه گول خواهيم خورد و نه تحت فشار قرار خواهيم گرفت.
قانون بد بهتر از بيقانوني است
محسني اژهاي در پاسخ به اين كه آيا اين مساله اخير ناشي از مشكل ساختاري يا اجراي مجريان ناكار بلد و يا اختلالگر اقتصادي است، تصريح كرد: اين مساله نياز به كار جامع و آسيبشناسي دارد كه همه فاكتورهايي كه منجر به اين مسأله شده است، بررسي كنيم. بی گمان، مجري يك عامل اصلي در اين قضيه است؛ يعني قانون، ساختار، مقررات بانكي ضعف دارد اما مهمتر از اين مشكل اساسي يك عدم نظارت و ديگري مجري بد بوده است و مسائلي كه موجب اين دو قضيه شده، عدم التزام به مقررات و قانون است. من بارها گفتهام كه قانون بد بهتر از بيقانوني است. در مجموع عواملي كه باعث كم نظارتي مي شود و يا مجري جرات تخلف پيدا مي كند، يكي عدم التزام به مقررات و قانون است كه هر كجا زياد شد فساد را در كنار آن داريم، ديگري بيانضباطي در مسائل مالي است. گاه قانون را رعايت نميكنيم، هرچند ممكن است پروژه انجام شود ولي آثار سويي دارد.
مردم به شايعات و گمانهزنيها توجه نكنند
محسني اژهاي در پايان در پاسخ به پرسشی درباره اينكه با توجه به اينكه افراد دخيل در اين پرونده و رقم اين پرونده بيشمار است، چه طرحي را براي اطلاعرساني اين پرونده در نظر داريم، اظهار كرد: من از مردم خواهش ميكنم كه به همه شايعات و گمانهزنيها توجه نكنند و اجازه بدهند كه از طرف مقامات رسمي كار دنبال شود.
درباره اين پرونده هيچ مسألهاي را كه در قضيه دخيل باشد، از مردم پنهان نميكنيم. به عنوان مثال اگر به فرض افرادي در مظان اتهام باشند و دفاع آنها را نشنيده باشيم، نمي توانيم نام آنها را اعلام كنيم؛ بنابراين، توقع نداشته باشند كه پس از اعلام اينكه پانزده نفر در مظان اتهام هستند، نام اين افراد اعلام شود. ما تلاش ميكنيم اطلاعات مفيد را در اين پرونده اعلام كنيم و مردم ميتوانند از مسئولان ذي ربط بپرسند و مسئولان به آنها پاسخ مي دهند و به دیگر اطلاعاتي كه مستند نيست، بسنده نكنند و رسانهها بيجهت فضا را ملتهب نكنند و لزومي ندارد كه از راههاي غيررسمي و شايعات مطلبي را دنبال كنيم.
من به سهم خودم از مردم عذرخواهی می کنم که اگر وظیفه ای داشتم حداقل در همین طول 2 سال و آن نظارتی که به عنوان دادستان کل کشور باید می کردم و آن دفاعی که از حقوق عامه باید می کردم نکردم انشاء الله خدا توفیق بدهد در آینده جبران کنم.
کد مطلب: 103788
نخست وزیر ژاپن تا پایان بحران حقوق نمی گیرد | ![]() |
![]() |
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ | |
بخش خبري الف
نخست وزير ژاپن در كنفرانسي خبر گفت تا زمانيكه بحران در اين كشور پايان نيابد، وي از دريافت حقوق ماهيانهاش به عنوان نخست وزير امتناع مي كند. به گزارش الف به نقل از شبكه سي.ان.ان، نائوتو كان نخست وزير ژاپن گفت: تا زماني كه بحران در كشورم حل و فصل نشود، نمي خواهم حقوق ماهيانه نخست وزيري را دريافت كنم. گفته مي شود كه حقوق ماهيانه نخست وزير ژاپن حدود 20هزار دلار در ماه است. با اين حال وي گفت كه حقوق ماهيانهاش به عنوان يك قانونگذار را خواهد گرفت. اين اقدام نخست وزير ژاپن در حال انجام شده است كه پيشتر چند تن از مقامات اين كشور به دليل عدم انجام اقدامات كافي براي شهروندان زلزله زده با شيوه خاص ژاپنيها از ساكنان اين منطقه عذرخواهي كردند. پيش از اين انتقادهاي فراواني عليه دولت نائوتو كان به دليل عدم انجام اقدامات كافي براي بهبود شراط زندگي مردم زلزله زده مطرح بود. وي همچنين گفت كه دولتش در مسير بازنگري سياستهاي هسته اي گام برمي دارد و قصد دارد از انرژيهاي ديگري همچون انرژيهاي بادي و آبي استفاده كند. نائوتو كان همچنين ضمن عذرخواهي از مردم اين كشور به دليل بروز بحران هستهاي قول داد كه دولتش تمام تلاش خود را براي پايان اين بحران به كار ببندد. زلزله ژاپن تاكنون حدود 15 هزار كشته بر جاي گذاشته است و گفته مي شود كه 13 هزار تن ديگر نيز هنوز ناپديد هستند. |